AHMET AYDIN

1971 Adıyaman Kâhta doğumlu. Babasının adı Mustafa, annesinin adı Zeliha’dır. İlk ve orta öğrenimini Kâhta’da, lise öğrenimini Ankara Keçiören Sağlık Meslek Lisesi’nde tamamladı.

Kamu hastanelerinde Radyoloji Teknisyeni olarak çalıştı. 1991-1995 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğrenim gördü. Serbest avukatlık yaptı. Hasan Kalyoncu Üniversitesi – İstanbul Üniversitesi ortak programında Liderlik ve Küresel Girişimcilik Anabilim dalında yüksek lisansını tamamladı.

Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Anabilim Dalında ders programını tamamladı.

1999-2002 yılları arasında Fazilet Partisi’nde Teşkilattan Sorumlu Adıyaman İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. AK PARTİ Adıyaman İl Teşkilatı kurucularından olup, 2002 – 2007 yılları arasında AK PARTİ Adıyaman İl Başkanlığı görevini ifa etti.

AK PARTİ’den 23. 24. 25. 26. ve 27. Dönem Adıyaman milletvekili seçildi. 23. Dönemde, AK Parti Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı, AK PARTİ TBMM Grup Yönetim Kurulu Üyeliği ve TBMM Adalet Komisyonu üyeliklerinde bulundu. 24. ve 25. Dönemde,  AK PARTİ TBMM Grubu’nda Grup Başkanvekili olarak, 26. Dönemde TBMM Başkanvekili olarak görev yaptı. Aydın halen AK PARTİ Merkez Disiplin Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Evli ve dört çocuk babasıdır.