SERKAN BAYRAM

1 Nisan 1974 'de Erzincan Refahiye'de doğdu. Baba adı Mustafa, anne adı Emine'dir. Avukat, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi’nde yüksek lisansını yaptı. Maltepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Ana Bilim Dalı Ticaret Hukuku Bölümünde doktora eğitimine devam etmektedir.

ERSİAD Yönetim Kurulu Üyeliği, Erzincan Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği, Refahiye Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Hukukun Üstünlüğü Platformu Yönetim Kurulu Üyeliği, Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti Üyeliği, Ortapedik Engeliler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği gibi birçok STK’da görev aldı.

2012 Ümraniye İlçe Başkanlığı Hukuk Komisyon Üyeliği, Ataşehir  İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği, Hukuk Komisyon Başkanlığı,2011 Genel Seçimlerinde İstanbul 1.Bölge 20.sıra Milletvekili Adayı, İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği, Yerel Yönetimler, Sosyal İşler, Halkla İlişkiler  Komisyon Üyeliği ve İstanbul 1.Bölge Seçim İşleri Başkanlığı gibi görevler aldı. Haziran 2015 Seçimlerinde Erzincan 2. Sıra Milletvekili Adayı gösterilmiş ve 1 Kasım 2015 Genel seçimlerinde Erzincan Milletvekili seçilmiştir. Darbe Araştırma Komisyonu Üyeliği yaptı. Güvenlik ve İstihbarat Komisyon Üyesidir. AK Parti MKYK’da görev aldı.

Fransızca bilen Bayram, evli 3 çocuk babasıdır.