BETÜL  ALTINSOY YANILMAZ

BETÜL ALTINSOY YANILMAZ

1984 Ankara doğumlu olan Betül Altınsoy Yanılmaz, lise eğitimini Ankara Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. Üniversite sınav sisteminde 28 şubat döneminin eşitsiz ve ayrımcı uygulaması olan kat sayı sistemine rağmen ÖSS Türkiye 20.’cisi olarak Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandı. Akabinde yüksek lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Kamu Hukuku Ana Bilim Dalında yaptı.
Eğitim yıllarından itibaren çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif görevler üstlenen Betül ALTINSOY YANILMAZ; hak ihlalleri, mültecilik ve kadın hakları başta olmak üzere insan hakları alanında çeşitli çalışmalar yürütmüştür. Sivil toplum kuruluşlarında; insan hakları ihlallerinin giderilmesinde sorun alanlarının tespiti, vakıa inceleme raporları, saha gözlem ve tespit raporlarının yazılması gibi hukuki çalışmalarının yanısıra çok sayıda çalıştay ve bilimsel toplantı organizesi, mağdurlara bilgilendirme ve rehberlik, eğitim materyalleri geliştirme faaliyetlerinde bulunmuştur. Meslek yaşamına kurucusu olduğu Yanılmaz Hukuk Bürosu’nda yönetici avukat olarak devam eden Yanılmaz, sivil toplum çalışmalarını Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Yönetim Kurulu Üyesi olarak sürdürmektedir.