HATİCE KÜBRA ÖZTÜRK GÖKKAYA

1977 Ağrı Doğubayazıt doğumludur. İlköğretimi Ağrı’da, lise tahsilini İstanbul Kadıköy İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı.

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla  İlişkiler ve Tanıtım Bölümünü bitirdi. İstanbul Üniversitesi İslam Tarihi Ve Sanatları Anabilim Dalında yüksek lisans yapan Öztürk, ikinci üniversite olarak  da İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümünden mezun olmuştur.

Bayrak Radyo’da “Gökkuşağı” adlı programla başladığı meslek yaşamına Kanal 7 TV'de, “Gezi Notları, Hafta Sonu Haberleri” programı,

Kanal 7 internet haber editörü olarak devam etti.

Sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediyesinde sırasıyla Halkla İlişkiler Koordinatörü, Dış İlişkiler Koordinatörü olarak çalıştı.

2001 yılında AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Kurucu Üyeliği ile başlayan siyasi hayatı, 2005 yılından itibaren Genel Merkez Kadın Kolları 1. 2. 3. Olağan Kongresi ile MKYK üyesi seçilerek Ar-Ge Birim Başkanı olarak devam etti. Sonrasında 25. ve 26. dönem İstanbul 3. Bölge Milletvekili adayı oldu.

Türkiye Beyazay Derneği Genel Koordinasyon Kurulu üyesi olup engelliler alanında ulasal ve uluslararası arenada çalışmaları gönüllü olarak yürütmektedir. 2017  tarihi itibari ile AK Parti Genel Merkez  Karar  Yönetim Kurulu üyeliğine seçilmiş olup, Genel Merkez Tanıtım  ve Medya Başkanlığında başkan yardımcısı olarak görev yapmaktadır.