Yalçın Akdoğan

Siyaset Bilimi Doçenti ve Yazar; Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Basın ve Yayın Bölümünden mezun oldu. Yüksek lisansını Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bölümünde, doktorasını Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset ve Sosyal Bilimler Bölümünde tamamladı.

Milliyet gazetesinde staj yaparak gazeteciliğe başladı. İç Anadolu gazetesini çıkardı. Yeni Şafak ve Star gazeteleri ile çeşitli dergilerde yazarlık yaptı. Pendik Belediyesi Eğitim Kültür ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Devlet Bakanı Basın Müşavirliği, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Danışmanlığı ve Başbakan Başmüşavirliği görevlerinde bulundu. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ile Bahçeşehir Üniversitesi Liderlik Okulunda ders verdi. 8 adet kitabının yanında çeşitli dergi ve gazetelerde yayınlanmış çok sayıda makalesi vardır.

24. Dönem AK Parti Ankara Milletvekili seçilmiş 62.Hükümet’te Başbakan Yardımcısı olarak görev almıştır.

25. ve 26. Dönemlerde Ankara Milletvekili seçildi.

Türkiye Cumhuriyeti siyasi tarihinde kurulan ilk seçim hükümetinde (63. Hükümet) Başbakan Yardımcısı olarak görev almıştır.

Akdoğan, 24 Kasım 2015 tarihinde kurulan 64. Hükümet'te Başbakan Yardımcısı olarak görevine devam etmektedir.

İngilizce bilen Akdoğan, evli ve 3 çocuk babasıdır.

İlyas Şeker

1960 yılında Erzurum Şenkaya’da doğdu. Ankara Tapu ve Kadastro Lisesi’nden 1978 yılında mezun oldu. Gazi Üniversitesi Tapu ve Kadastro Meslek Yüksek Okulu (1979-1981) yılında mezun oldu. Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Kadastro Mühendisliğine (1980-1984) yılında mezun oldu. Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Yüksek Lisans eğitimini (1984-1986) yılında tamamladı.

1978 – 1981 arası Kadastro Fen Memuru, Tapu Sicil Müdür Yardımcılığı yaptı. 1984-85 Yıldız Teknik Üniversitesi Döner Sermayesinde mühendis olarak çalıştı. 1985 – 2010 Denge Harita’nın kurucu ortağı, Mühendislik ve Müteahhitlik konularında serbest çalıştı. 2010 – 2011 İzmit, Karamürsel, Gölcük, Başiskele ve Kartepe ilçelerinde Lisanslı Harita Kadastro bürosu olarak faaliyette bulundu.

1990-1998 Refah Partisi İl Başkan Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği, 1998-1999 Fazilet Partisi Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyeliği, İl Başkan Yardımcılığı, 1994-1998 Refah Partisi Saraybahçe Belediye Meclis Üyeliği ve İmar Komisyon üyeliği, 1998-2004 Fazilet Partisi / Ak Parti Saraybahçe Belediyesi Meclis üyeliği, İzmit Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği ve başta İmar, Emlak İstimlak ve İsimlendirme Komisyonu olmak üzere birçok komisyonda üyelik yaptı.

2002 - 3 Kasım Genel seçimlerde AK Parti Kocaeli İl Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı, 2003-2004 AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeliği, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı, 2004-2011 AK Parti’den Saraybahçe ve İzmit Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği, AK Parti İzmit ve Kocaeli Büyükşehir Belediye meclis üyeliği, 2004 -2011 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliğini ve Büyükşehir Belediye İmar Komisyon Başkanlığı  görevini 7 yıl yaptı. Büyükşehir belediyesi kuruluşu  İZAYDAŞ ve İSAŞ Şirketlerinde Yönetim Kurulu başkanlığını yaptı.

12 Eylül Referandumu AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı SKM Başkanı, Kocaeli Milletvekili, İmar ve Bayındırlık komisyon,  Çevre Komisyonu üyesi ve İçişleri Komisyon  Sözcüsü görevlerinde bulundu.

Bursa il koordinatörlüğü yapan Şeker Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.

Üye olduğu Sivil Toplum Kuruluşları: Kızılay, Yeşilay, MÜSİAD, MAZLUMDER, İlim Yayma Cemiyeti, Ay ışığı yardımlaşma Derneği, Teknik Elemanlar Derneği,  Mimar Mühendisler Grubu (MMG),  Yıldız Teknik Üniversitesi Mezunlar Derneği, Kocaeli Ticaret Odası, Harita Kadastro Mühendisler Odası, Piri Reis Harita ve CBS Çalışanları Yardımlaşma Derneği, Türk Parlamenterler Birliği.

Ayşe Keşir

1967 Düzce doğumludur. İlk, orta ve lise tahsilini İstanbul'da tamamladı. 1985 yılında Zeytinburnu İHL’yi, 1989 yılında İ.Ü. Basın Yayın Y.O. Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümünü bitirdi. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde Sosyal Politikalar alanında Yüksek Lisans programını tamamladı.

1989 yılında "Yaşama Sevinci" isimli özürlüler ihtisas yayınında muhabir başladığı meslek yaşamına, daha sonra istihbarat şefi olarak devam etti. Özel TV kanallarında metin yazarı ve program yapımcısı olarak çalıştı. 15'i aşkın radyo tiyatrosu seslendirdi. Halen çeşitli gazete, dergi ve haber sitelerine toplum okumaları yazıları yazmaktadır.

1986 yılında Hanımlar Eğitim Kültür Derneğinde başladığı STK çalışmalarına çeşitli dernek, vakıf, girişim gruplarında üyelik ve yönetim kurulu üyeliği ile devam etti. STK çalışmaları bünyesinde Türk cumhuriyetlerinden ülkemize gelen gençler, yoksulluk, kadın, kadın istihdamı ve çocuk alanında çalışmalarda bulundu. Halen Avrasya Bir Vakfı Mütevelli Heyet Üyeliği, Basın Birliği Derneği üyeliği başta olmak üzere, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının üyesidir.

Ak Parti İstanbul İl Kadın Kollarının kurucu yönetim kurulu üyesidir. 2002 seçimlerinde İstanbul 3. Bölge SKM Basın Koordinatörlüğü görevinde bulundu. 8 Mayıs 2005 tarihinde 1. Olağan Kongreden sonra, MKYK ve Genel Merkez Kadın Kolları Sosyal İşler Başkanlığı görevine getirildi (2005-2007). 2006 yılında Ak Parti İktidarında Sosyal Politika Uygulamaları I ve II yayınlarını hazırladı ve tüm kadın kolları teşkilatlardaki eğitim organizasyonunu yönetti. Ardından Tanıtım ve Medya Başkanı olarak görev yaptı (2007-2012). Bu görevi esnasında, kadın kollarının ulusal ve uluslararası çalışmalarının tanıtım ve medya planlamasını yürüttü. Kısa filmler, yayınlar ve broşürler hazırladı. 2009 seçimlerinde Ankara Altındağ ve Büyükşehir Meclis Üyesi seçildi.

Ayşe Keşir, evli ve 3 çocuk annesidir.