AK Kartepe engellilerin yanında

Ak Parti Kartepe İlçe Teşkilatı Engelliler Haftası nedeniyle Konak Izgara Salonu’nda düzenlediği kahvaltıda ilçede yaşayan engelli vatandaşlar ve aileleri ile bir araya geldi.

Ak Parti Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz’ın ev sahipliği yaptığı kahvaltıda Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, eşi Nurten Karabalık ile birlikte Ak Parti Kartepe İlçe Başkan Yardımcıları Ahmet Atlı, Niyazi Aydın, Mustafa Yılmaz ile İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevim Balaban hazır bulundu.

“ENGELLİLERE HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEK HİZMETLERİN EN HAYIRLISI”

İlçe Başkanı Hasan Kandaz, geçmiş hükümetler döneminde engelli vatandaşlarımızın talepleri, istekleri hep ihmal edildi. Bugün AK Parti olarak engelli vatandaşlarımızın her türlü sıkıntısına merhem olmaya çalışıyoruz. Hükümetimiz istihdamlarının teşviki ve kolaylaştırılması hususunda her türlü desteği veriyor. Engellilerimizin başkalarına gereksinim duymadan yaşamlarını sürdüren, üreten ve toplumda faydalı birer bireyler olan bir dünyanın oluşması kapsamında her türlü desteği sizlere vermek hizmetlerin en hayırlısıdır" diye konuştu.

Kandaz, engelli vatandaşlarımızın günlük hayatta karşılaştıkları sorunların çözümlenmesi ve topluma faydalı birer bireyler olması sosyal hukuk devleti olmanın zorunluluğu olduğuna dikkati çekerek, "Engelli olsun veya olmasın tüm vatandaşlarımızın, insan onuruna yakışır bir yaşam sürmelerinin sağlanması devletimizin temel görevidir" dedi.

“ENGELLİLERE ÖNCELİK VERİLMESİ BAŞBAKANIMIZIN TALİMATIDIR”

Yüz bin nüfuslu bir ilçe olmalarına rağmen henüz engelliler ile ilgili bir dernek olmadığını, biran önce böyle bir derneğin kurulması gerektiğini dile getiren Kandaz, başbakanımızın engelli vatandaşların sorunlarıyla yakından ilgilenilmesi, talep ve isteklerinin değerlendirilerek öncelikle yerine getirilmesi noktasında teşkilatlara talimat verdiğini sözlerine ekledi.

Kocaeli Engelsiz Yaşam Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Ata Doğan ile Kocaeli Engelsiz Yaşam Dayanışma Derneği Kartepe Direktörü Ali Osman Gül ise, ilk defa böyle bir toplantıyı gerçekleştiren Ak Parti Kartepe İlçe Teşkilatı’ na teşekkür ederek, diğer siyasi partilere de örnek olmasını temenni etti.

“ENGELLİ YAŞAM MERKEZİ” TALEBİ

Kahvaltıya Kartepe’ nin farklı noktalarından katılan engellilerin öncelikli talepleri aileleri ile ilçede bir araya gelerek sosyal aktivitelerde bulunabilecekleri “Engelli Yaşam Merkezi” talebi oldu. En fazla sıkıntıyı eğitim ve ulaşım alanında çektiklerini belirten engelliler, toplu taşıma araçlarında yaşadıkları olumsuz durumları da aktararak bunları hak etmediklerini, herkesin engelli olmadığını ama engelli adayı olduğunu sorumlu davranılması gerektiğini savundular.

Mutluluğu ve engelsiz bir yaşamı dileyen Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık da, belediye olarak engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştıran düzenlemeler ile ilgili bilgi verdi. Toplumun yüzde 8’sinin engelli olduğunu hatırlatan Başkan Şükrü Karabalık, “Başbakanımız bunu düşünerek çok önemli çalışmalar yapmıştır. Toplumsal duyarlılığın oluşturulması adına yerel yönetimlerin yanında ilgili derneklerle birlikte elele gönül gönüle verirseniz bu sıkıntıların çözümü daha kolay olacaktır. Yeni kurulan ilçemizde de bu tür derneklerin kurulmasında üzerimize düşen ne varsa biz göreve hazırız” dedi.

Toplantıya katılan engelli vatandaşlarla tek tek ilgilenen AK Parti Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz, tüm engelli vatandaşların engelliler haftasını kutladı.