Asıl meselemiz algıyı değiştirmek

AK Parti Engelliler Koordinasyon Merkezi Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Muhammed Murtaza Yetiş, engellilerle ilgili asıl meselenin zihinsel algıyı değiştirmek olduğunu söyledi.

Yetiş, konuşmacı olarak katıldığı, Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Konferans Salonu'ndaki "Engellerimle Ben de Varım" panelinden önce, AA muhabirine engellilere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Toplumun değişik kesimlerini engellilerle ilgili çalışmalara katılmasının çok önemli olduğunu belirten Yetiş, "Çünkü biz mevzuatta, kanun düzeyinde değişiklik yapabiliyoruz ama asıl meselemiz zihinsel-toplumsal algıyı değiştirmek, dönüştürmek" dedi.

Yetiş, bunu gerçekleştirmede özellikle eğitim kurumlarının gerekliliğine dikkati çekerek, öğrencilerle yapılan çalışmaların engelliye yaklaşım, engelli hakları, insan onuruna yakışır bir hayat ve toplumun tamamının bu konuda sorumluluk sahibi olduğunu ortaya koyması bakımından önemini dile getirdi.

Daha sonra, Prof. Dr. Seyhan Fırat'ın moderatörlüğünü üstlendiği "Engellerimle Ben de Varım" paneline geçildi.

Doç. Dr. Bülent Elbasan'ın M-Care Projesi'ni tanıttığı panelde, Prof. Dr. Hülya Kayıhan, "Engellilerde Katılım" konusunu anlattı. Murteza Yetiş'in "Türkiye’de Aktif Yaşam Merkezleri" adlı konuşmasının ardından ise üniversitenin engelli öğrencilerinden Hamit Demir,  "Benim Gözümden Engellerim" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.