“Engelli evlatlarımızın, çocuklarımızın, gençlerimizin ve yaşlarımızın haklarını iade ediyoruz”

Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, İzmir'de düzenlenen Özel Sporcular Türkiye Cimnastik Şampiyonası'nda 5 birincilik ve 2 üçüncülük alan Sessiz Adımlar Kulübünü ziyaret etti.

Özel sporcuları tek tek tebrik eden Çalık, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de yaşayan engelliler için AK Parti iktidarlarının 15 yıl boyunca çok önemli hizmetler yaptıklarını söyledi.

Türkiye'deki engellilerin önündeki engellerin kaldırılması için yerel yönetimlere genel bütçeden çok önemli bütçeler ayrıldığını belirten Çalık, şunları kaydetti:

"Bunların yapılması bizim için görevdi. Bunlar sonradan kazanılmış bizim lütuf olarak sunacağımız imkanlar değil. Bunlar bir vatandaş olarak yapılması gereken işlerdi. Biz engelli evlatlarımızın, çocuklarımızın, gençlerimizin ve yaşlarımızın haklarını iade ediyoruz. 2005 yılından itibaren çıkarmış olduğumuz yasalarla birlikte engellilerimizin bütün imkanlarını, dışarıdan maaşlarını, evde bakım hizmetlerini, sağlık hizmetlerini, ulaşımdaki indirimleri, araçlarındaki indirimlerin hepsini sağladık."