“İfade hürriyeti; hakaret, provokatif söylem özgürlüğü anlamına asla gelmemelidir”

Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, yayınladığı mesajda zorlu şartlar altında icra edilen mesleklerin başında gazeteciliğin geldiğini belirtti.

Gazeteciliğin, ilkeli, tarafsız ve objektif şekilde ifa edilmesi ile kamuoyunun haber alma hakkı arasında önemli ilişki olduğunu vurgulayan Çalık, basın özgürlüğünün, demokrasinin ve anayasal düzenin vazgeçilmez unsuru olduğunu ifade etti. Çalık, şunları kaydetti:

"Fakat unutulmamalıdır ki basın ve ifade hürriyeti hakaret, provokatif söylem özgürlüğü anlamına asla gelmemelidir. Gerçek gazeteci, milletinin ve devletinin çıkarını koruyan, kollayan ve gözetendir. Kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi doğrultusunda, mesai mefhumu gözetmeden, milli bilinç şuuru ile fedakarca görevini yaparakmilletimizin gözü kulağı olan tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, kendilerine meslek hayatlarında başarılar dilerim."