“Güçlü bir ‘evet’, Avrupa’nın, uluslararası güçlerin dize getirilmesi demektir”

Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen "Engelsiz Türkiye için Evet" programına katıldı.

Çalık konuşmasında, 15 Temmuz'un bir dönüm noktası olduğunu vurgulayarak, "15 Temmuz'da silahlarla ülkemizi işgal etmek isteyenler, 16 Nisan sürecinde yasaklarla, yalanlarla Türkiye'nin bu yükselişine engel olmaya çalışanlardır." dedi.

Güçlü bir "evet" ile milli iradenin önündeki engellerin yok edileceğini, özgürlükleri sınırlayan engellerin aşılacağını belirten Çalık, şu görüşlere yer verdi:

"Güçlü bir 'evet' Türkiye'nin önündeki vesayet engelinin kalkması demektir. Güçlü bir 'evet' demokrasinin önündeki engellerin kalkması demektir. Güçlü bir 'evet', Avrupa'nın, uluslararası güçlerin dize getirilmesi demektir. Güçlü bir 'evet', engelsiz bir Türkiye'nin doğuşu demektir. Milletimizin iradesinden başka hiçbir irade tanımadık. Milletimizin iradesinin sandığa yansımasını da hiçbir güç, hiçbir irade engelleyemeyecek."

Türkiye'nin "evet" seslerini duyan Avrupa'yı bir telaş sardığını aktaran Çalık, "Kirli oyunlarını tek tek oynamaya başlayan bu medeniyet canavarları önce Almanya'da sonra Hollanda'da bakanlarımızın programlarını iptal ettiler. Kendi topraklarımıza, büyükelçiliklerimize girmeye engel oldular. Ama bu millet Mevlüt Çavuşoğlu, Mehdi Eker, Akif Çağatay Kılıç, Binali Yıldırım, Recep Tayyip Erdoğan gibi liderler, evlatlar doğurmuştur. Bu millet, Fatma Betül Sayan gibi kahraman kadınların milletidir. O medeniyet canavarının önünde dimdik durmuş, eğilmemiştir. 16 Nisan'da da 'evet' diyerek, medeniyet canavarlarının önümüze koymak istedikleri engelleri birlikte aşacağız." ifadesini kullandı.

Çalık, 81 ilde düzenlenen programlarla AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlarının aynı anda "Engelsiz Türkiye için evet" dediklerini kaydetti.

Programa, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AK Parti Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz de katıldı.