Her engelliye 250 lira maaş bağladık

Her engelliye 250 lira maaş bağladıklarını vurgulayan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, 600 bin engellinin her ay maaşını aldığını dile getirerek onlara bakan 200 bin annenin de 789 lira aldığını söyledi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Aydın İstasyon Meydanı'ndaki AK Parti mitinginde, birilerinin koalisyon hesabı içinde olduklarını dile getirdi.

AK Parti'nin "ayağını kesmek" için üç partiyi yan yana getirmeye çalıştıklarını vurgulayan Davutoğlu, "Düşünebiliyor musunuz, MHP ile HDP yan yana. Yanlarında da CHP, arkalarında da paralel" diye konuştu.

Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Biz öyle üçlü bir koalisyondan ülkeyi devraldık. Millet batıyordu, esnaf yazar kasayı yere çarpıyordu, çiftçilere destekler kesilmişti. Şimdi size soruyorum? Bir daha böyle üçlü koalisyonlara, çetelere, kaos senaryolarına prim verir misiniz? Böyle kaos çıkarmak isteyenlere herhangi bir şekilde emaneti verir misiniz? Zavallı Kılıçdaroğlu ümidini kesmiş, şimdi diyor ki dilenir gibi. Bakın biz halktan destek isteriz ama dilenmeyiz. Kimseden hiçbir şey dilenmedik ama o ne diyor, 'bari bana 4 yıllık iktidar verin' diyor. Yahu kendine güvenen lider sözü böyle mi ister? Recep Tayyip Erdoğan buraya geldiğinde 'bari 4 yıl verin' dedi mi? Ben dedim mi? Biz ne dedik? Emaneti bize verin, hak ediyorsak bizde muhafaza edin, 4 yılsa 4 yıl, 40 yılsa 40 yıl, ne kadarsa. Hak etmiyorsak hemen alın. İşte güvenemiyor kendine."

"Neden 4 yıl diyor biliyor musunuz?" sorusunu soran Davutoğlu, alandan gelen cevap üzerine, "Bak Türkiye'yi batırmak için doğru" değerlendirmesini yaptı.

Bu sefer de "Daha önce nereyi batırdı?" sorusunu yönelten Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun "Benim hayatım başarı hikayesi" dediğini de aktardı.

Davutoğlu, "Buna inanılır mı? Yaptığı herhangi bir başarı var mı? Şimdi palavra atıyor, matematik, hesap bilmeden. Matematik bilir mi bu? Peki siz SSK'yı batıran birine, Türkiye'yi batırsın diye bu ülkeyi verir misiniz?" dedi.

Başbakan Davutoğlu, alandakilerden bu üçlü koalisyon için çalıştığını belirttiği, "paralel ve kartel medyaya" bir ses vermelerini istedi.

"Bizim konuşmalarımızdan alakasız şeyleri alıp manşet yaparlar ama doğuda, 6-7 Ekim olaylarında terörü destekleyen Demirtaş'tan bir barış adamı çıkarmaya kalkışırlar. Bunlar bir mühendislik yapıyorlar, mühendislik" diyen Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Bakın, 6-7 Ekim olaylarında Kobani'yi bahane edip 'akşam sokağa çıkın' diye halkı sokağa döküp 14-15 yaşındaki Yasin Börü'yü mübarek Kurban Bayramı gününde dördüncü kattan atan katillere, canilere yol açan Demirtaş, bir anda bu paralel medyanın, kartel medyanın gözdesi oldu. İstanbul'da dolaşırken barışçı, doğuya gittiğinde de halka baskı yapıyorlar. Diyorlar ki 'şu şu köy hepsi bizim partiye vermezse, yani HDP'ye, sonra hesabını sorarız.' Doğulu kardeşlerim buna hiç prim vermedi, vermeyecek. Arkasındaki senaryo bu. Şimdi çıkıyor, paralelin sözcüsü olan gazeteci Diyarbakır Belediye Başkanı ile perde gerisinde ne konuştu, yavaş yavaş çıkıyor. Savcılar görevden alındı diye HDP'liler de ayağa kalktı. Bunlar Salim Başol bugün yaşıyor olsa ona da sahip çıkarlardı ama öyle bir gündeyiz ki ak kaşık ile kara kaşık arasındaki farklar ortaya çıkıyor, kim demokrasi yanlısı, kim demokrasi karşıtı, kimler ne hesaplar içinde ortaya çıkıyor."

Kendilerinin sadece bütün vatandaşların mutluluğu, huzuru, refahını düşündüğünü vurgulayan Davutoğlu, bu haftanın Engelliler Haftası olduğunu hatırlattı.

Her mitingde engellilerle kucaklaştığını aktaran Başbakan Davutoğlu, dün de Ankara'da onlarla buluştuğunu bildirdi.

Davutoğlu, kendilerinden önce engellilerin evin dışına çıkmaya çekindiklerini belirtti, 2005'te engelliler için çıkardıkları kanunları hatırlattı.

Ahmet Davutoğlu, Şeyh Edebali'nin "insanı yaşat ki devlet yaşasın" sözünden aldıkları ilhamla evinde engelli olan annelere 789 lira maaş bağladıklarını söyledi.

"Her engelliye 250 lira maaş bağladık"

Kılıçdaroğlu'nun, "-ceğiz, -cağız" diye birilerine kendince rüşvet vermeye kalkıştığını söyleyen Davutoğlu, kendilerinin bu tür ifadeler kullanmadığını "yaptık, yapıyoruz" dediklerini kaydetti.

Her engelliye 250 lira maaş bağladıklarını da vurgulayan Davutoğlu, 600 bin engellinin her ay maaşını aldığını dile getirdi. Onlara bakan 200 bin annenin de 789 lira aldığını ifade eden Davutoğlu, 281 bin engelli öğrencinin de taşımalı eğitim yöntemiyle okullara taşındığını bildirdi.

"Bunlar onun, bunun palavrası değil, bunlar AK Parti'nin icraatı" diyen Başbakan Davutoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bunları kim yaptı? Engelliye maaşı kim verdi? Engelli ailelerin tatil yapabilmesi için evlerine bakım memuru gönderiyoruz, anneler babalar tatil yapıp geri geliyorlar. Hafta vesilesiyle bütün engelli kardeşlerime sesleniyorum; bilin ki bugün Türkiye'de, Ankara'da kudretli bir hükümet var, gözünüzün yaşı aksa, biz sileriz. Elinizde bir aksaklık olsa, sizin eliniz oluruz, yürüyemiyorsanız ayağınız oluruz, göremiyorsanız size gönül gözüyle bakarız, duyamıyorsanız sizi aşkla çağırırız, aşkla, muhabbetle. Allah kimseyi zor durumda bırakmasın ama herhangi zor duruma düşmüş biri varsa arkasında Türkiye Cumhuriyeti devleti var, arkasında AK Parti hükümetleri var."

"Derviş geldi çiftçilere verilen bütün desteği kesti"

Bugün aynı zamanda Dünya Çiftçiler Günü olduğunu da hatırlatan Başbakan Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun iktidar hayali kurduğunda "Kemal Derviş'i dışarıdan bakan yapacağım" dediğini aktardı.

Türk çiftçisinin Kemal Derviş'i çok iyi bildiğini vurgulayan Davutoğlu, "Kemal Derviş geldi çiftçilere verilen bütün desteği kesti. Bütçeden bakanlıklara giden paralar bile kesildi, çünkü verilecek para yoktu. Biz geldik, Türkiye'de 2002'de 1,8 milyar Türk lirası tarımsal destek veriliyordu, biz bu sene 10 milyar Türk lirası veriyoruz. O günden bugüne çiftçimize tam 70 milyar, eski parayla 70 katrilyon destek verdik, helali hoş olsun" diye konuştu.

Yassıada'ya plato

Davutoğlu, İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Yassıada'da plato kuracaklarını söyledi.

AK Parti döneminde yetişen nesillerin cuntayı, darbeleri, baskıyı bilmediklerini, 28 Şubat, 12 Eylül zulmünü görmediklerini vurgulayan Davutoğlu, "Yeni nesillerin neye sahip olduğunu görebilmesi için hepsini oraya götüreceğiz. Göstereceğiz ve diyeceğiz ki; Bu topraklarda İstiklal Savaşı'na katılmış, düşmana karşı direnmiş Adnan Menderes'in idam sehpasına götürüldüğü kara günler yaşandı. Herkes görecek ve bilecek. Bugün orada da zikrettim yanında bir de demokrasi müzesi kuracağız. Ta ki kimse bir daha bu topraklarda milli iradeye meydan okumasın. İster darbeci, cuntacı, ister paralel yapılar şeklinde kim milli iradeye meydan okursa karşısında artık milyonlarca Adnan Menderes var. Birini şehit etmiş olabilirler ama işte binlercesi bu meydanda, her biri Adnan Menderes, her birimiz Adnan Menderes" ifadesini kullandı.

O mekanda sadece Yassıada ve yaşanan tarihin canlandırılacağını, barış toplantıları, özgürlük toplantıları, demokrasi toplantıları yapılacağını bildiren Başbakan Davutoğlu, Adnan Menderes'i yargılayan hakimin adının Sami Başol olduğunu hatırlattı.

Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Orada sanki bütün kudret elindeymiş gibi Adnan Menderes'i, şehidimizi tahkim ederken ebediyen güçlü olacağını zannetti. Ama onun adı unutuldu, fakat Adnan Menderes'in adı bütün kalplerde yaşıyor. Sembol olarak yaşıyor, meşale olarak yaşıyor. Şimdi oradan çağrıda bulunduk dedik ki hukukun katledildiği bu adada bundan sonra hukuku fakültelerinin mezuniyet töreni yapılsın. Kongre merkezi bitince inşallah, 27 Mayıs'ta sembolik olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni Yassıada'da toplarız. Kimsenin, milletin seçtiklerinin bulunduğu Meclis'e kilit vurmaması için, kimsenin Meclis'i kapatmaması için, kimsenin Meclis'in seçtiği insanlara hürmetsizlik yapmaması için."

Başbakan Davutoğlu, TBMM'nin gazi bir meclis olduğunu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde İstiklal Savaşı yaptığını, o dönemde dahi kapısına kilit vurulmadığını belirterek, "Yunan ordusu Ankara'ya yaklaştığında dahi Meclis'in milletvekilleri Ankara'yı terk etmeyi reddetmiştir, işgale karşı. Ama geldiler ve o Meclis'in kapısına kilit vurdular 27 Mayıs'ta. Yetmedi Meclis'in seçtiği hükümetlere 12 Mart'ta muhtıra verdiler. Yetmedi 12 Eylül'de bir daha meclise kilit vurdular. Danışma meclisi diye atanmış bir meclis kurudular. Yetmedi, 28 Şubat'ta Meclis'in seçtiği Refah-Yol Hükümeti'ne ve Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı Anayasa Mahkemesine çıkardılar, savunan adam savundu. Adnan Menderes idam sehpasına yürüdü, Turgut Özal direndi. Ama hep birileri 'millete rağmen milleti idare etmeye' kalktılar" diye konuştu.

Benzer olayların AK Parti hükümeti döneminde de yapılmak istendiğini, 27 Nisan e-muhtırası verildiğini hatırlatan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımız o zaman Başbakandı, ben de baş danışmanıydım. O geceyi iyi hatırlarım. Alınan karar şuydu; bize verilen e-muhtıra aynen iade edilecek... Aynen iade ettik. Şimdi şerefli Türk Silahlı Kuvvetleri görevini mükemmel yapıyor, kimse artık Türkiye'de darbeden bahsetmiyor. Asker-sivil ilişkisi demokratik kurallar içinde yerine, rayına oturdu. Ama bu sefer de cübbeler içinde, emniyet teşkilatı içinde bir başka grup türedi. 17-25 Aralıkta paralelci bir yapı Milli iradeye ket vurmaya çalıştı ve dönemin başbakanı diye seçilmiş başbakana, yani Adnan Menderes'in makamında oturan başbakana iddianameler hazırladılar. Bu sefer kafalarını çok sert kayaya çarpmışlardı. İşte o dönemin başbakanı şu anda cumhurbaşkanı ama onlar dönemin savcıları, dönemin... Bütün bu demokrasi mücadelesinde bir an dahi başımızı önümüze eğilmedi 13 yıldır. Sizin verdiğiniz Milli iradeye sahip çıktık mı, set çekmek isteyenlere dimdik direndik mi, bundan sonra da 7 Haziran'da bu emaneti bizim koruyacağımıza inanıyor musunuz? Adnan Menderes'in emanetini kim korur, Adnan Menderes'in emanetine kim sahip çıkar?

CHP'li vatandaşlarıma da sesleniyorum; 27 Mayıs'ta CHP ihtilale destek verdi. Adnan Menderes ölüme yürürken onurla şehadete yürürken Cumhuriyet Halk Partisi iktidar hesapları yapıyordu. 28 Şubat'ta 12 Eylül'de dik başlı görmedik onları. Rahmetli Ecevit bile kendi arkadaşlarından muzdarip olduğu için CHP'den istifa etti. 28 Şubat'ta milletin evlatlarını ikna odalarına sokan rektör yardımcılarını, CHP sonra milletvekili yaptı."

Fotoğraf Galerisi