“Yüreklerimizdeki engelin kaldırılmasını canı gönülden diliyorum”

Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Sosyal Politikalar Birimi Engelliler Koordinasyon Merkezi tarafından "15 Ekim Beyaz Baston Görme Engelliler Günü" dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, görme ve işitme engelli vatandaşlarla bir araya geldi. Sütlüce'deki İl Başkanlığında gerçekleştirilen programa Çalık'ın yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile il yöneticileri katıldı.

Programda Anadolu Ajansı tarafından hazırlanan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının katkılarıyla da sesli betimlemeli hale getirilen 15 Temmuz videosu da ilk kez gösterildi.

Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık programda hükümetin engellilerle ilgili çalışmalarını anlattı. İstanbul'da 39 ilçedeki engelli vatandaşların bir araya geldiği programda yer almaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Çalık, beyaz bastonun hikayesiyle ilgili bilgi verdi.

Çalık, "Yüreklerimizdeki engelin kaldırılmasını canı gönülden diliyorum. Biz tohumları toprağa, engellileri topluma emanet ediyoruz. Bundan 14 yıl önce AK Parti iktidara geldiği günde, eski Türkiye'deki engellilerimizle ilgili anne ve babalarınıza durumu sorduğunuzda, evlerinden çıkarmakta ve sokaklarda dolaşmaktan imtina ettikleri evlatlarını bugün, engellileri bizim gururumuz ve başımızın tacı dedirttiler." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Kaya tarafından görme engelli çocuklara Braille alfabesi ile yazılmış Kuran-ı Kerim'in yanı sıra beyaz baston ve çiçek takdim edildi. Bakan Kaya'ya da AK Parti İl Başkan Yardımcısı Habibe Çiftçioğlu tarafından el yapımı vazo hediye edildi. Programın sonunda Bakan Kaya, Çalık ve engelli çocuklar, hatıra fotoğrafı çektirdi.