MİNE LÖK  BEYAZ
Deputy Chairman

MİNE LÖK BEYAZ

1973 yılında Ankara'da dünyaya gelen Mine LÖK BEYAZ  Diyarbakır-Çermik’lidir.

1995 tarihinde Gazi Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nü bitirdi. Özel sektörde tasarım, proje ve uygulama konularında çalışarak Otel, Konut, İş Merkezi olmak üzere birçok projeye imza attı.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları 1. ve 2. Olağan Kongre dönemlerinde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyeliğine, akabinde Merkez Yürütme Kurulu’na seçilen Beyaz, aynı zamanda 2007 - 2011 yılları arasında AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Sosyal İşler Başkanlığı’nı yürütmüştür. 2009 yılı Yerel Seçimlerinde AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliğine seçilmiştir. 2011 yılı Milletvekili Genel Seçimlerine kadar bu görevini sürdürmüştür.

12 Haziran 2011 Milletvekili Genel seçimlerinde AK Parti’den Diyarbakır Milletvekili olarak TBMM’ne giren Beyaz, 24.dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyeliği görevini yürütmüştür.

Halen, AK Parti Genel Merkez Çevre Şehir ve Kültür Başkan yardımcılığı görevini yürütmektedir.

21 Mart 2016 da Yöre Mimarlık Restorasyon Tasarım adlı şirketi ortağı ile birlikte kurmuştur. Diyarbakır Surİçi Kentsel Tasarım Rehberi ve Kentsel Tasarım Projeleri’ni hazırlamış ve bu alanda halen çalışmaları devam etmektedir.

Beyaz, Diyarbakır Lice’li Necat Beyaz ile evli olup 1 çocuk annesidir.