“16 Nisan’da çok güçlü şekilde ‘Evet’leri alıp Türkiye’yi şaha kaldıracağız”

Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş, Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu.

Ecertaş yaptığı konuşmada, halk oylaması öncesi teşkilat üyelerinden üniversiteli gençlere odaklanarak "Evet"in anlatılması için çaba sarf etmelerini istedi.

Gençleri kazanmaya çalışacaklarını ifade eden Ecertaş, "Hangi görüşten olursa olsun genç gençtir. Bugün böyle düşünür, yarın başka türlü. Bugün bir yere sempatisi vardır, yarın başka bir yere duyar. Bizim başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'nin yerli ve ulusal bütün organlarının reisidir. Yapmamız gereken Erdoğan'ın felsefesini gençlere anlatmaktır." dedi.

Ecertaş, 18 yaşını dolduran herkese Başbakan Binali Yıldırım tarafından yazılmış mektup dağıtacaklarını aktararak "İnşallah 16 Nisan'da çok güçlü şekilde 'Evet'leri alıp Türkiye'yi şaha kaldıracağız." diye konuştu.

Ülkede geçmiş yıllarda çok büyük insan hakkı ihlalleri olduğunu ifade eden Ecertaş, şunları kaydetti:

"Bu ülkede 18-25 yaşındakileri adam yerine koymayan bir sistem vardı. Mesele aday olup olmamak değil mesele adam yerine konulup konulmamaktı. Cumhurbaşkanımız Erdoğan göreve geldiği günden beri 'Hareketimizin göz bebeği gençlerdir' demiştir. 30 yaşından önce kimse aday olamıyordu. Çok şükür önce seçilme yaşı 30'dan 25'e indi, şimdi ise 18'e iniyor. Bunları üniversitede büyük ve küçük herkese anlatmamız lazım. Artık adam yerine konuluyor ve Meclis'te temsil ediliyoruz. Bunları anlatmamız lazım."