“16 Nisan’da yapılacak anayasa değişikliği ekonomik krizlere ‘dur’ diyecek”

Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş, Van Sivil Toplum Konseyi tarafından Gevaş ilçesinde düzenlenen "Açık hava toplantısı"na katıldı.

Belediye binası önündeki toplantıda konuşan Ecertaş, 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde olduğunu ve birçok kahramanlığa şahitlik ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ekip arkadaşlarının "Gelin 16 Nisan'da bir daha bu ülkenin başına koalisyon belası sarmamak üzere, bir daha bu ülkenin gençlerinin bu koalisyon belasını görmemesi için hep beraber oyumuzu verelim. Koalisyonu tarihe gömelim. Bu ülkenin meclisini, yargısını, yürütmesini, cumhurbaşkanlığı pozisyonunu en güzel şekilde çalışılır hale getirelim ama çok güçlü bir şekilde de hesap soralım." dediğini aktaran Ecertaş, şu değerlendirmelerde bulundu:

"16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği bir daha bu ülkede terörün hortlamasına 'dur' diyecek. Bir daha ekonomik krizlere 'dur' diyecek. 16 Nisan referandumu ile terör örgütlerine en büyük darbe vurulacak. AK Parti bugün nasıl terör örgütleri ile çok güçlü mücadele ediyorsa 16 Nisan'dan sonra da aynı güçle mücadele edecek. 16 Nisan'dan sonrası için terörün geleceğe dair bütün umutlarını yıkacak. 7 Haziran'dan sonra çözüm süreci için ne demişti Cumhurbaşkanımız? 'Bir tane şehidimiz gelirse çözüm sürecinizi başınıza yıkacağız.' Şanlıurfa'dan şehit geldi. Ardından bu hükümet durdu mu? Bugün Van halkı ne diyor? 'Kardeşim hükümet sizinle konuşmaya çalıştı ama siz sözünüzde durmadınız. Devlet de devletliğini yaptı.' Bunun neticesinde bugün Van'ın sokaklarında PKK'yı savunanı görmüyoruz çünkü devlet en kudretli haliyle burada."

Ecertaş, 16 Nisan'da çok güçlü bir "Evet" ile netice alacaklarını belirterek, "Bir daha terörün hortlamayacağı, hayallerinin suya düşeceği bir güne uyanacağız 17'sinde. Daha müreffeh bir Türkiye'de uyanmak için