24 Haziran seçim çalışmaları kapsamında ‘Genç Seçmen Taraması’ yapıldı

Seçimlerin sandıklarda kazanıldığı gerçeğiyle yola çıkarak, 24 Haziran seçim çalışmaları kapsamında ‘Genç Seçmen Taraması’ yapıldı.

İlk kez oy kullanacak 3 milyon 114 bin 196 gence ulaşıldı. Seçimlerin,  vaatler ve çalışmaların yanı sıra sandıklarda kazanıldığı tüm partilerce kabul görmüş bir gerçektir. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın “Seçim sandıkta kazanılır” sözü de bu durumun ehemmiyetini anlatmaktadır.
Bu minvalde, Genel Merkez Gençlik Kolları tarafından hayata geçirilen seçim çalışmalarından biri de AK Parti’nin en ufak teşkilat birimi olan Sandık Yönetim Kurulları (SYK) ile gerçekleştirilen ‘Genç Seçmen Taraması’ oldu.
18 Nisan 2018’de Cumhurbaşkanımızın seçim tarihinin 24 Haziran’a alındığını açıklamasıyla 2 aylık süreç içerisinde; geçmişte yapılan SYK toplantıları ve buluşmalardan elde edilen veriler ve Gençlik Kolları’nın sandık bazlı çalışmaları gözden geçirildi.
Böylece seçim hazırlıkları kapsamında, il ve ilçe yönetimleri, mahalle başkanlıkları ve SYK üyeleri seçmen listelerini yeniden gözden geçirerek, AK Parti Gençlik Kolları’na üye olan veya olmayan gençlerin tamamı hakkında ön görü oluşturdu.
Bu taramalar sonucu irtibata geçilmesi gereken gençler belirlenerek, düzenlenen çay sohbetleri, ev ziyaretleri ve teşkilat programlarına davet edildi.
Seçmen listelerinin açıklanmasından seçim gününe kadar sürdürülen bu çalışma kapsamında, kazanılan genç seçmenle ilgili haftalık raporlamalar yapıldı.