Afyon AK Gençlik’ten ‘Tea Talk’ Programı

AK Parti Afyonkarahisar Gençlik Kollarının Tea &Talk; toplantılarının Ekim Ayı konuğu Anadolu Ajansı Kahire Temsilcisi Mehmet Kemal Firik oldu.

İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyelerinin katıldığı toplantıda Mısır’ın dünü ve bugününe  dair önemli konular masaya yatırıldı.

Açılış konuşmasını  yapan İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Uslu Genel  Merkez Dış İlişkiler Başkanlığı tarafından organize edilen programa her ay farklı konu ve konuklarla  devam edeceklerini ifade ederek  Tea&Talk programının amacından ve öneminden bahsetti.

Programın konuğu  olan Anadolu Ajansı Kahire Temsilcisi Mehmet Kemal Firik ise konuşmalarında  Mısır'da 3 Temmuz tarihinde yaşanan askeri darbenin ülkeye verdiği ekonomik zararın 17 milyar dolar düzeyinde olduğunu, askeri darbenin, finansman sıkıntısı çektiği ve bu durumda Mısır'da uzun süreli kalmasının mümkün olmadığını savundu.

Mübarek'in 30 yıllık rejiminin ardından Mısır'da Mursi ile birlikte demokrasi rüzgarları estiğini ve halkın Mursi döneminde özgürlükleri tam anlamı ile yaşadığını belirten Mehmet Kemal Firik, darbe yönetiminin artık ortaokul çocuklarına bile tahammül edemediğini askeri cuntanın İsmailiye'de  5 ortaokul çocuğunu gözaltına aldığını üniversite öğrencilerini ise katletmeye devam ettiğini söyledi.

Türkiye'nin Mısır'da yaşanan askeri darbe karşısında duruşunun ahlaki ve hukuki olduğunu vurgulayan Firik, "Türkiye Ortadoğu'da bir yandan model, lider ülke olma çabası göstererek, Ortadoğu'da halkların eşitçe kardeşliğine dayanan yeni bir dizayn isterken diğer yandan Mısır'daki darbeye destek çıkması darbeciler ile iletişim kurması mümkün olamaz. Türkiye'nin yeri ne darbecilerin ne de Suriye'deki Esad rejiminin yanıdır. Türkiye bölgede mazlumların yanındadır bu da doğru bir duruş noktasıdır" dedi.

Mısır'daki yaşanan askeri darbe sürecinin geçici olduğu ve en kısa zamanda ülkeye halkın iradesinin tekrar hakim olacağını anlatan Firik, sadece bölgede değil Endonazya'dan Amerika'ya Rusya'dan Güney Afrika'ya kadar bir Rabia neslinin oluştuğuna dikkat çekti.