AK Gençler kampa girdi

Samsun İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından organize edilen 3 günlük kamp programı başladı.

Samsun İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından organize edilen 3 günlük kamp programı Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Zafer Çubukçu'nun katılımı ile 19 Mayıs İlçesi Dereköy Beldesi'de bulunan Gençlik Kamp Merkezi'nde başladı.

Programa katılan AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, siyasetteki tecrübelerini gençlerle paylaştı.

Kampın açılış konuşmasını yapan AK Parti Samsun İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe, İl ve İlçe teşkilatlarımızın gençlik kolları başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin katılımı ile gerçekleşen kampın 3 gün süreceğini, gençlik teşkilatları olarak kampın kendileri için verimli ve faydalı olacağını söyledi

Gençlerimizi sadece bayrak asan, salon süsleyen konumunda asla görmediklerini belirten İl Başkanı Fuat Köktaş ise, "Bizim için gençler, asla ve asla ucuz iş gücü değildir. Bizim için gençlik kolları, sadece pankart asan, bayrak asan, süsleme yapan, broşür dağıtan birimler asla değildir. Bizim için gençler, bu ülkenin geleceğidir. Bizim için gençler, siyasetin heyecanıdır, dinamizmidir, siyasetin asil ve coşkulu damarıdır. Genel Başkanımız, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi "Siyasette gençlere yer vermek ustalığın şiarındandır." Onun için AK Parti önce seçmen yaşını, ondan sonra seçilme yaşını aşağıya indirdi. Diğer siyasi partiler 18 yaşındaki genç, daha çocuk, ne anlar seçilsin, ne yapacak ki seçilsin diyorlar.
Biz de diyoruz ki onlara seni seçerken, sana oy verirken, anlıyor, biliyor da seçilirken niye anlamasın. İşte bu zihniyet geçmişe gençlerimizi hep siyasi potansiyel görüp onları partinin sadece iş gücünde kullanmak için siyaset yaptılar." dedi.

Ayvacıkta yapılan bir programda yaşanan bir olayı anlatan Başkan Köktaş, "Gençlerimiz AK Parti iktidarından önce yaşanan kara günleri bilmiyor. 6 yaşında olan bir kardeşimiz şu an 18 yaşında. O dönemde babasının, annesinin yaşadığı sorunlardan haberdar değil. Ülkesinin ne hallerde olduğunu bilmiyor, koalisyon hükümeti nedir bilmiyor, enflasyon nedir bilmiyor, zammın ne olduğunu bilmiyor şeklinde sözlerimizi konuşurken programda bulunan bir esnaf kalktı ve dediki; "İşyerine gelen liseli öğrenciye bir ürüne zam geldi dedim de, zam neymiş dedi bana." Düşünün lise çağındaki bir öğrenci kardeşimiz zammın ne olduğunu bilmiyor, AK Parti öncesinde nasıldı? akşam zam, sabah zam, akşam elektriğe, sabah tüp gaza zam. Artık Türkiye bunları geride bıraktı. Kara günler bitti, ak bir safya açıldı. Fakat bunları genç kardeşlerimize anlatmanız gerekiyor. Bulunduğunuz ortamlarda, çevrenizdekilerle bunu paylaşın. Geleceğimiz için bu çök önemli" diye konuştu.

AK Parti'nin dünyanın en büyük siyasi organizasyonu olduğunu dile getiren İl Başkanı Fuat Köktaş, "Dünyada 9 milyon üyesi olan bir parti yok, AK Parti'nin Avrupa'da birçok ülkenin nüfusundan daha fazla üyesi var. Bu başarıda gençlerimizin payı büyük. Dünyadaki pek çok parti iktidarda olduğu sürece kan kaybeder. Bunun tek istisnası, dünyada örneği yok, AK Parti bütün seçimlerde oylarını attırarak milletin gönlünde taht kurmuştur. Türkiye'de her iki kişiden biri AK Parti'ye gönül vermiştir." dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılarla birlikte Başkan Köktaş, kamp ateşini yaktı.