AK Gençlik öğrencileri karşılıyor

AK Parti Gençlik Kolları'nın koordinasyonunda 81 ilde ilk defa geçen sene gerçekleştirilen, üniversiteyi yeni kazanan öğrencileri karşılama günlerine büyük ilgi olunca, bu yıl da tekrarlanarak geleneksel hale getirilmesi kararlaştırıldı.

Ailesinden uzakta bir ilde üniversiteyi kazanan öğrencilere, üniversite kayıt haftası boyunca AK Parti İl Üniversiteler Teşkilatları, Türkiye çapında karşılama günleri gerçekleştiriyor.

“Gurbette ilk gün zordur Yalnız Değilsin” sloganıyla yeni gelen öğrencileri Karaman otogar ve tren istasyonunda karşılayan AK Parti Karaman İl Gençlik Kolları, buna ilave olarak şehrin merkezi noktalarında açtıkları stantlarla yeni gelen öğrencileri yalnız bırakmıyorlar.

Gençlik Kolları’ndan yapılan açıklamada, “Sadece parti mensuplarına değil stantlara gelen herkesle ilgilenilerek yardım ediliyor. Kayıt işlemleri, şehrimizi ve üniversitemizi tanıtma, yeni öğrencilerin ve ailelerinin konaklaması konularında Ak Gençlik  elinden geldiğince yardımcı olmaktadır. İlimizde billboardlarda, afiş çalışmalarında ve dağıtılan broşürlerde yapılan çalışmalar anlatılmakta ve iletişim bilgileri verilmektedir. Bu çalışmadaki tek amaç üniversite okumaya gelmiş gençlerin bu yolda önlerini açmak ve kardeşlik arkadaşlık bağlarını güçlendirerek gençleri gurbette olmanın olumsuz etkilerinden korumak, üniversitelerin gerçek amaçlarına uygun hale gelmesi sürecinde küçük de olsa bir adım atmaktır” denildi.