AK Gençlik Şanlıurfa İlçeler Arası Futbol Finali

AK Gençlik Şanlıurfa İlçeler Arası Futbol Finali, Suruç ve Viranşehir Gençlik Kollarının final karşılaşmasıyla sona erdi.

Turnuva öncesi yapılan törende söz alan Şanlıurfa İl Gençlik Kolları Başkanı Osman Uludağ; “ Yaklaşık 1 yıl önce 10 ilçemiz ve Karaköprü dahil olmak üzere futbol turnuvamıza başladık. Birlik ve beraberlik içerisinde geçen turnuvaya maçına katılan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum” dedi.

Final kupa maçında konuşan maçına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik; “Gençlik gelecek demek geleceğimiz olan sizleri sağlıklı işler ile uğraşması sporla uğraşması eğitimli olması çok önem arz ediyor. AK Parti olarak bizler gençliğe çok önem veriyoruz, her düzeydeki gençliğin sağlıklı yetişmesi konusunda birçok maddi manevi desteklerimizi sürdürüyoruz. Ama özellikle spor konusuna gelince sporda altyapıyı güçlendirerek sizlere mahallenizde sizlere semtinizde spor imkanları ile spor alt yapısı ile buluşturmak içinde yoğun bir gayret içersindeyiz. Şuanda içinde bulunduğumuz bu saha Karaköprü Belediyemizin kısa süre içersinde sizlerin hizmetine sunduğu güzel bir futbol sahasıdır bunları yaygınlaştıracağız bunları çoğaltacağız ve bütün Şanlıurfa’lı gençlerimiz bu imkânlardan yararlanacaklar yanlış işlerle değil doğru işlerle meşgul olacaklarıdır ve gençlik yıllarını güzel geçirmelerini sağlayacağız” dedi.

Futbol turnuvasında finale kalan AK Parti Suruç ve Viranşehir Gençlik Kollarının centilmence oynanan maçı Viranşehir Gençlik Kolları 1-0 yenerek aldı. Bakan Faruk Çelik ve beraberindekiler her iki takımın futbolcularına verilen madalyaların ardından maçı kazanan Viranşehir Gençlik Kollarına kupayı Bakan Faruk Çelik verdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'tan sürpriz
Törenin ardından Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Bakan Faruk Çelik’i telefonla arayarak Karaköprü’de oynanan final kupa maçına katılan AK Gençlere sürpriz yaptı. Telefonda konuşan Bakan Kılıç; “Gençler Faruk abi sporu seven sporcunun dostu olan bir abimizdir. O yüzden Faruk abiyi hemen omuzlayın” dedi. Bakan Faruk Çelik, “gençler sizi Şanlıurfa’ya bekliyor Suat bey haberiniz olsun” deyince Spor Bakanı Kılıç’ “en kısa sürede inşallah geleceğim” dedi.