AK Parti Nazilli Gençlik Kolları‘ndan iftar

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, "Türkiye’de aslında Başbakanımıza diktatör diyenler, Mısır’daki darbeyi kınayamayanlar, darbeciler nasıl oluyormuş, diktatörlük nasıl oluyormuş Mısır’dan görsünler baksınlar" dedi.

Nazilli’de AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Birkan Şen tarafından verilen iftar yemeğine katılan Mehmet Erdem, burada yaptığı konuşmada, ramazan ayında İslam dünyasının, Müslümanların güzellikleri hep birlikte yaşadıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Ancak tabii üzüldüğümüz, acı çektiğimiz manzaralar da var. Dünyanın bir çok yerinde Müslümanlar, Müslümanların dışındaki insanlar acı çekiyorlar, zulüm çekiyorlar. Maalesef kan ve gözyaşı dünyada insanlık alemini her zaman olduğu gibi üzüntülere neden oluyor. Suriye’de 100 bini aşkın insanımızı kaybettik. Milyonlarca insan göçmen vaziyette evini yurdunu yuvasını terk etmiş vaziyette. Mısır’da darbeciler hiç acımadan insanları öldürüyorlar. Aslında diktatör neymiş, diktatörlük neymiş Mısır’a bakarlarsa görebilirler. Türkiye’de aslında Başbakanımıza diktatör diyenler, Mısır’daki derbeyi kınayamayanlar, Mısır’daki darbecilere, 'darbe yaptı' diyemeyenler, 'ama' kelimesini koyanlar, darbeciler nasıl oluyormuş, diktatörlük nasıl oluyormuş Mısır’dan görsünler, baksınlar. 500 bin Müslüman evsiz barksız ve gözyaşı içerisinde Uygur Türkleri, Çin’de acı çekiyor. Gazze de Filistin’de Sudan’da Afrika içlerinde her tarafta açlık var, kan var, gözyaşı var, sıkıntı var. Bütün bunları düşündüğümüz zaman cenabı hakka bir kez daha şükrediyorum."

Şehitlerin kemiklerini sızlatacak, gazilerin gönlünü kıracak hiçbir adımı atmayacaklarını vurgulayan Erdem, hiçbir adımın atılmasına da  müsaade etmeyeceklerini kaydetti.

Yemeğe  gazi ve şehit aileleri, sevgi evlerinde kalanlar, engelliler ile muhtarlar katıldı.