“Biz gençler olarak bu değişikliği yaşayacağız”

Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş, 16 Nisan'da gerçekleştirilecek halk oylamasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Anayasa değişikliği kabul edildiğinde milletin kılcal damarlarına, milli savunma sanayi hamlelerine ve milletin iradesine darbe vurulamayacağını belirten Ecertaş, temel hak ve hürriyetlere dokunulmadan yürütme olanağının verileceğini söyledi.

Ecertaş, darbe ve darbe girişimlerinin yaşanmaması, iktidar boşluğu olmaması açısından yeni sisteme geçilmesi ve bu yüzden "evet" oyu verilmesi gerektiğini ifade etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir radyo programındaki anayasa değişikliğine ilişkin ifadelerini anımsatan Ecertaş, Kılıçdaroğlu'nun anayasa değişikliğinde yer alan maddeleri okumadığını, kendisine pakette yer alan maddeler ile hazırladıkları 'Evet' gazetesini gönderdiklerini aktardı.

Genç seçmenlere yeni sistemi anlatmaya odaklandıklarını vurgulayan Ecertaş, şöyle konuştu:

"Bizim odaklandığımız nokta hayırcıların hamasi ve üstten söylemlerine kanmadan cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini gençlerin öğrenmeleri. Çünkü biz gençler olarak bu değişikliği yaşayacağız. Birinci madde ne getiriyor, ikinci madde ne getiriyor? Bilelim. Asıl amacımız, özellikle olayın temel felsefesini gazetemizde manşetlerle anlatmak. Gazetede cumhurbaşkanının, başbakanın konuyu anlattığı yerler ile bu sistemin ne faydalar getirdiğini, kalıcı istikrarı, hızlı ve etkin yürütmeyi, güçlü meclisi ve denetlenebilir cumhurbaşkanını anlattık."

"Kazanımları madde madde anlattık"

Ecertaş, "Hayır cephesinin yapamadıklarını, biz gazetede nelerin geldiği ve kazanımları karşılaştırmalı olarak madde madde anlattık. Muhalefet partilerine ilgi duyan gençlerden ciddi anlamda 'evet'e dönüşler görüyorum, çünkü kendileri diyor ki 'Kardeşim bizim partinin büyükleri bu sistemde iktidara gelemediler, gelemezler de ama gelecekte biz bu yeni sistemle iktidara gelebiliriz.' Bu felsefeyi alıyorlar, bence çok da makul yapıyorlar. Çünkü biz kendilerine anlatmışız. Parlamenter sistemimiz istikrara engel, yani tek tek bakın. Burada koalisyonlar ve bu koalisyonların millete yaşattığı acılar var. Bunları tek tek millete anlatıyoruz, kardeşlerimize ve gençlerimize anlatıyoruz. Diyoruz ki (Türkiye'nin geçmişinde bunlar yaşandı, senle ben gelecekte bunları yaşamayalım.)" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'de 18-30 yaş arası 14,7 milyon genç seçmen bulunduğuna dikkati çeken Ecertaş, gençlere anayasa değişiklik paketinde yer alan maddelerin içeriğinin ve yeni sistemin amacının ulaştırılması ve cumhurbaşkanı ile başbakanın mesajlarının iletilmesi gerektiğini belirterek, bu konuda güçlü bir materyallerden birinin de 'Evet' gazetesi olduğunu dile getirdi.

Gazetenin okullarda, kantinlerde ve üniversitelerde şu ana kadar 5 milyon adet dağıtıldığını bildiren Ecertaş, 16 Nisan'a kadar dağıtılmaya devam edileceğini söyledi.

Ecertaş, Başbakan Binali Yıldırım'ın gençlere yönelik mesajının hazırlandığını, il ve ilçe teşkilatlarıyla 18-30 yaş arasındaki seçmene yönelik çalışmalar yapıldığını, Başbakan'ın imzasıyla mesajını kapı kapı dolaşarak genç seçmenlere iletileceğini vurguladı.

Düzenledikleri "Genç Kürsü" programlarıyla genç seçmenlerin soru sormaları ve cumhurbaşkanlığı sistemini öğrenmeleri için şu ana kadar 5 bin 200 program yapıldığını dile getiren Melih Ecertaş, şunları kaydetti:

"Üniversite kantinlerinde 'Evet' gazetelerini dağıtarak gençlerle buluşacağız ve cumhurbaşkanlığı sistemini üniversitelilere anlatacağız. İş adamlarımız ve profesyonel yöneticilerimiz, kariyer günleri kapsamında üniversitelere gidiyorlar, gençlerle geleceği ve bugünün sistemini konuşuyorlar. Üniversitelilerle buluşmalarımız var, üniversitelere uzmanlarımız gidiyor. Soru cevap programları yapıyor gençlerle. Bunun yanı sıra, 'genç hemşehri buluşmaları' var, Ankara'da Yozgatlılar, İzmir'de Erzurumlular, İstanbul'da Sivaslılar buluşuyor gibi, Türkiye'de 450'den fazla noktada genç hemşehri buluşma programımız var."