“Üst aklın Türkiye’de operasyon çekme zeminini sağlayan bu anayasal sistem son bulacak”

Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş, Trabzon'da bir otelde düzenlenen AK Parti Gençlik Kolları 5. Bölge Toplantısı'nda konuştu.

1. Dünya Savaşı ile Türkiye'nin unutulmayacak zaferler elde ettiğini belirterek, "Bu topraklarda üst aklın insanları sürekli bertaraf edildi. Demokrat Parti iktidarı Adnan Menderes'le birlikte 10 yıl boyunca Türkiye'yi kalkınmaya daha müreffeh bir yer yapmak için çalışmalarını sürdürdü. Fakat üst akıl durmuyor. 1960'da 'yeter nereye kadar' dedi. Darbe ve idamla sonuçlanan hüzünlü bir son." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti'yi kurmasının ardından herhangi bir tehdite yada saldıraya 'eyvallah' demediğine işaret eden Ecertaş, şunları söyledi.

"Parti kapatmaları, 367 Cumhurbaşkanlığı krizi, gezi tartışması, 17-25 Aralık ve 15 Temmuz'da hain bir darbe kalkışması ancak bu vatanı milleti seven yerli ve milli ruhların başkomutanın yanında yer almasıyla birlikte bu halk 'kardeşim biz bu işlere izin vermeyiz' dedi. Sonuç itibariyle operasyon üstüne operasyon yapmasıyla bu üst akıl en sonda yapacak bir şeyi kalmadı. 'İndirin bunları, başlatmayın demokrasinize' diyen FETÖ diye bir araçları vardı, o araçları kullandılar. Maalesef ki o araçta onlar açısından bir sonuç getirmedi. Elhamdülillah, bugün biz bu toplantıyı yapabiliyorsak bunu Ömer Halisdemir'e ve diğer 247 tane şehidimize borçluyuz."

Ecertaş, üst akılın 300 yıldır Türkiye'de plan yaptığına dikkati çekerek, "Orada bu adamı yetiştireyim, o öyle arkadan saldırsın, bu içeriden saldırsın, sürekli plan sürekli bir proje ama sürekli unuttukları bir şey var.  Bu millet iyi biliyor ki, istedikleri kadar oyun kursunlar, istedikleri kadar plan yapsınlar ama Rabbimin oyunu da planı da tuzakları da hepsinin üstündedir. O yüzden bu millet buna sahip çıktı. Artık bu üst aklın Türkiye'de operasyon çekme zeminini sağlayan bu anayasal sistem, şuanda sayın milletvekillerimizin teklifiyle beraber inşallah bir daha geri gelmemek üzere kalkacak." değerlendirmesini yaptı.