Gurbette ilk gün zordur

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları’nın koordinasyonunda 81 ilde ilk defa geçen sene gerçekleştirilen üniversiteleri yeni kazanan öğrencileri karşılama günleri bu yıl da devam ediyor.

AK Parti ilçe gençlik kolları üniversite birimi, Balıkesir üniversitesi Bandırma İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’ne kayıt yaptırmak üzere gelen öğrencileri fakülte girişinde karşılayarak, açtıkları stantda hem Bandırma’yı tanıtılar, hem de kayıt ve barınma konularında rehberlik ettiler.

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları’nın koordinasyonunda 81 ilde ilk defa geçen sene gerçekleştirilen üniversiteleri yeni kazanan öğrencileri karşılama günlerine büyük ilgi olunca bu yıl da tekrarlanarak geleneksel hale getirilmesi kararlaştırılmasıyla, AK Parti Bandırma İlçe Gençlik Kolları Yönetimi ve Üniversiteler Birim Başkanlığı (Bandırma Üniak) kolları sıvayıp, yurdun farklı il ve ilçelerinden Bandırma’da ki fakülteye kayıt için gelen üniversiteli gençleri AK Parti İlçe Gençlik Kolları ‘Bandırma’mıza Hoşgeldiniz’ stantları ile karşıladı.

Açılan stant hakkında açıklama yapan İlçe Gençlik Kolları Başkanı Burak Bahadır Tuzlu, “Bildiğiniz gibi üniversitemizde kayıt dönemi haftasındayız. Bandırmamıza gelen yeni öğrenci kardeşlerimizi gerek terminalimizde, gerek fakültemizde karşılayarak akıllarına takılan her türlü konuda yardımcı olmaya çalıştık. Öncelikle gelen arkadaşlarımıza üniversite için Bandırmayı seçtikleri için teşekkür ediyor, daha sonra Bandırmamızı tanıtan açıklamalarda bulunup ve Bandırmada ulaşım yaşam ve sosyal hayat hakkında bilgiler veriyoruz. İnşallah, yeni gelen öğrenci kardeşlerimiz, dünyada yaşanabilir en iyi kent olma yolundaki Bandırmadaki üniversite hayatları boyunca memnun olarak ayrılırlar” şeklinde konuştu.

Üniak başkanı Berkan Ertaş’ın yaptığı açıklamada, “Sadece parti mensuplarına değil stantlara gelen herkesle ilgilenilerek yardım ettik. Kayıt işlemleri, şehrimizi ve üniversitemizi tanıtma, yeni öğrencilerin ve ailelerinin konaklaması konularında AK Gençlik ve Üniversite Birimi  elinden geldiğince yardımcı olmaktadır.  İlçemizde yapılan çalışmalar anlatılmakta ve iletişim bilgileri verilmektedir. Bu çalışmadaki tek amaç üniversite okumaya gelmiş gençlerin bu yolda önlerini açmak ve kardeşlik arkadaşlık bağlarını güçlendirerek gençleri gurbette olmanın olumsuz etkilerinden korumak, üniversitelerin gerçek amaçlarına uygun hale gelmesi sürecinde küçük de olsa bir adım atmaktır” dedi.