“Hem stratejik ürünleri üreteceğiz hem de Yalova’nın kiviyle birlikte anılmasını sağlayacağız”

Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Büyükgümüş, Yalova'nın Altınova ilçesine bağlı Subaşı beldesinde 6. Yalova Subaşı Kivi Festivali’nde konuştu.

Büyükgümüş, kivinin Yalova için son derece stratejik ve önemli bir tarımsal ürün olduğunu belirtti.

Büyükgümüş, kivi festivali ve içeriğini çok önemli bulduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu gibi festivallerle Yalova kivisini bir marka haline getirmek için daha fazla çalışmamız lazım. Artık geleneksel hale gelen kivi festivalimizin bu anlamda ayrıca öneme sahip olduğuna inanıyorum. Kivimizin tanıtımı, geliştirilmesi ve Yalova'nın kivicilikle bir şekilde şehircilik kültürü bakımından bir araya gelmesi çok önemli. Hem stratejik ürünleri üreteceğiz, katma değeri yüksek tarımsal ürünleri geliştireceğiz hem de bunu kent markamıza eklemleyerek Yalova'nın kiviyle birlikte anılmasını sağlayacağız."

Konuşmaların ardından protokoldekiler tarafından festival meşalesi yakıldı, kiviyle yapılmış pasta kesildi.

Festivale Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral ve Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit de katıldı.