Kayseri İl Gençlik Kolları Danışma Toplantısı gerçekleştirildi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sn.Taner Yıldız ile 13 Temmuz Cumartesi günü Kayseri İl Başkanlığında İl Gençlik Danışma toplantımızı gerçekleştirdik.

Bakanımız Taner Yıldız, konuşmasında 2002 yılında iktidara gelen AK Parti'nin kimsenin beklemediği bir performans sergilediğini ve ülkenin bu günlere geldiğini söyledi.

"Gezi Parkı" olaylarına değinen Bakanımız ,iletişim çağının son derece yüksek olduğu zamanda değişik manipülasyonlara konu olan "Gezi Parkı" olaylarının yaşandığını söyledi.

Mısır'da bu tür konuların ambalajsız halde sunulduğunu ama Türkiye'de çok farklı, kulağa hoş gelen ve ortak paydaya konulabilecek bazı gerekçelerle beraber yapılmaya çalışıldığını savunan Bakanımız, haziran ayında yaşananların, Türkiye'nin bütün vesayetlerden kurtulmasıyla alakalı gayretlerinin görmemezlikten gelindiği bir hadise olduğunu belirtti.

Bakanımız, şöyle devam etti:

"Bizim şu ana kadar yaptığımız uğraşların, gayretlerin, 11 yıldaki çalışmaların 11 günde Türkiye'nin elinden çıkmasını istediler. Yalnızca AK Parti iktidarının elinden çıkmasını değil, Türkiye'nin elinden çıkmasını istediler. Bu, bizim lüksümüzde olan bir konu değil. Vatandaşımız bize bu yetkiyi 'neyse, gönlünüz olunca çalışın, gönlünüz olmayınca da bunu verebilir, teslim edebilirsiniz' diye vermedi. Bu, bir makam koruma yeri ve olayı değil. Koltuklardan ayrılmama olayı değil. Koltuklarınızla beraber aslında bu zihniyet, bu anlayış sizi bütün değerlerinizden koparmaya çalışıyor. Bütün kazanımlarınızdan, Türkiye'nin geleceğinden koparmaya çalışıyor."

Bakanımız Yıldız, tüm bunların farkında olan gençliğin, önümüzdeki 30-40-50 yıla damgasını vuracağını söyledi.
Toplantının basına kapalı kısmında gençlerin sorularına cevaplandıran Taner Yıldız; ‘’Gençler ile görüşmekten ,oturup konuşmaktan her zaman keyif aldığını dile getirerek gençlik danışma toplantılarının sıklaştırılması gerektiğine vurgu yaparak toplantıyı sonlandırdı.