Konya Gençlik Kolları‘ndan 3 günlük eğitim programı

Yerel Yönetimler Seçimleri’ne 6 ay gibi kısa bir süre kaldı. AK Parti Konya İl Gençlik Kolları da İl ve ilçe yönetimlerinin katılımı ile 3 gün süren bir eğitim programı yaptı.

Konya'da bir otelde düzenlenen eğitim programına il ve ilçe gençlik kolları yönetimlerinin yanı sıra AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mustafa Erkuş, Araştırmacı – Yazar Fatih Tezcan ve AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet İzi katıldı.

Sorgun; “Asımın Nesli sizler olacaksınız”

Eğitimlere katılan gençlik kolları teşkilat mensuplarına hitap eden AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, bu tür eğitimleri çok önemsediklerini dile getirdi. Gençlik kollarının AK Parti’nin teşkilat yapısında önemli bir yer tuttuğunun altını çizen Başkan Sorgun, konuşmasını şöyle sürdürdü; “AK Parti, kurulduğu günden bu güne kadar Türkiye’ye büyük hizmetler yapmış bir partidir. Bu sadece Türkiye’de değil tüm dünyada takip edilen bir gerçektir bu. Yurtdışına gidiyoruz, bizlere Başbakanımızı ve partimizi soruyorlar. Bu örnekler bize bir şeyler anlatıyor. Dünya takip ediyor bizi, İslam âleminin gözü üzerimizde. Bunca insan bizden bir şeyler beklerken bizlerin beklemeye veya oturmaya zamanımız yok. Ama Allah’a şükürler olsun ki bizim gençlerimiz Türkiye’ye örnek. Sizler asımın nesli olacaksınız. Onun için çok çalışmalı, çok okumalı, gayret etmeli ve geçmişimize sahip çıkarak geleceğimize hep birlikte yürümeliyiz.”

Akış; “Gençlik kolları bana çok şey öğretti”

Programa konuşmacı olarak katılan AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, “Ne zaman gençlerin bulunduğu bu tür ortamlara girsem aklıma gençlik kolları yıllarımda yaptığım çalışmalar gelir ve duygulanırım” diyerek konuşmasına başladı. AK Parti’de siyaset yapmanın gururunu her zaman yaşadığını dile getiren Mustafa Akış, siyasetin klasik ve belden aşağıya vurmanın olmadığı bir partide görev almanın orununu taşıdığını kaydetti. Akış; “Bu gün ülkemiz çok farklı bir ülke. Buraya gelmemizde Sayın Başbakanımız olmak üzere tüm teşkilatlarımızın büyük payı var. Ama en çok çaba gösterenin de AK Gençliği olduğuna inanıyorum. Bu gayret devam edecek ve Türkiye’yi 2023 ve 2071’e taşıyacak olan da sizler olacaksınız. Gençlik kolları bizlere bir arada el ele olmayı, kol kola olmayı ve sırt sırta vermeyi öğretti. Bu olmasaydı siyasette gençlikte var olamazdık. Bu dönemde kazanılan en önemli şeylerden biri de dostluklarımızdır. Sizlerin şu an bulunduğunuz yerler çok önemlidir. Onun için bulunduğunuz yerin sizlere ve ülkeye vereceklerini iyi hesaplayın, ona göre de mücadelenizi yapın. Zira sizlerin mücadelesi, sizlere olduğu kadar ülkeye, dünya üzerindeki tüm Müslüman ülkeleri için de birer umut ışığı olacak ve Banyas’ta ağzında emzik olan çocuklar gelecekte öldürülmeyecek” ifadelerini kullandı.

İzi; “Türkiye’yi 2023 ve 2071’e sizler taşıyacaksınız”

İl Gençlik Kolları tarafından düzenlenen eğitim programını değerlendiren AK Parti Konya İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet İzi ise, eğitimin oldukça verimli geçtiğini ve bu aşamadan sonra edindikleri bilgi ve tecrübeleri sahaya da yansıtacaklarını dile getirdi. Ahmet İzi, şunları söyledi; “AK Parti gençliği, her zaman okuyan, araştıran, tartışan, çalışan ve her alanda gayret gösteren bir gençliktir. Zamanın getirdiklerini en iyi şekilde kullanan ama geçmişini de unutmayan bir anlayışla yoğuran parti gençliğimiz, önümüzdeki döneme her anlamda hazır olması için bu programı düzenledik. Oldukça verimli geçtiğini inandığımız bu eğitimlerde de gördük ki aslında sağda solda model aramaya gerek yok. Peygamber efendimiz bize yeter. Bugün koca bir ümmet ayağa kalkmamızı bekliyor. Biz, gayret ile mükellefiz. Biz, çaba ve çalışma ile mükellefiz. İnanıyoruz ki bugün gösterdiğimiz gayretler, bizi 2023’e oradan da 2071’e taşıyacak. Sizler, bu teşkilatın onuru ve gururusunuz. Bu anlayışla çalışmaya devam edecek ve tarihin bizlere yüklediği misyonu layıkıyla yerine getireceksiniz. Onun için omuz omuza kol kola çalışmaya devam edeceğiz.”

3 günlük dolu dolu eğitim programı…

Eğitim programı kapsamında AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Mustafa Erkuş ve Araştırmacı - Yazar Fatih Tezcan bilgi ve birikimlerini gençlerle paylaşırken; AK Parti İl Gençlik Kolları Birim Başkanları da kendi alanlarındaki çalışmalar hakkında teşkilat mensuplarını bilgilendirdi ve istişarelerde bulundu.