“Siirt’e Bakış” forumu düzenlendi

Siirt Milletvekilimiz Osman Ören İl Gençlik Kolları teşkilatının düzenlediği Siirt’e Bakış Forumuna katıldı.

Siirt’in her kesiminden vatandaşın katılımı gözden kaçmazken, program akşında Siirt gençliğinin soruları yönünde, Siirt’te eğitim, sağlık, ulaşım, sosyal faaliyetlerle ilgili konular tartışıldı. Siirt Milletvekili Osman Ören ile katılımcılar arasında karşılıklı soru-cevap şeklinde gerçekleşen münazarada Siirt ile ilgili birçok konu dile getirildi.

Siirt halkı ile soru - cevap şeklinde geçen programda Ören, Ilısu barajı idare merkezinin Siirt’te kurulacağı müjdesini verdi.

Ören, Türk Telekomun 500 kişiyi istihdam edecek olan bir Çağrı Merkezininde kurulacağını ayrıca Siirt’timize Çinli bir şirketin Türk ortaklarıyla Dünya’nın enbüyük tesislerinden biri olan otobüs fabrikasının kurulacağını ifade etti.

Bunun yanı sıra Özel İdare, Valilik, Emniyet Müdürlüğü, İşkur, Sosyal Güvenlik Kurumu gibi bazı kamu kurumlarının yeni binalarının da yapılma aşamalarında olduğunu dile getirdi.

Ayrıca Siirt’e eski Tekel binasının olduğu yerde bol ağaçlandırma ve yeşillendirmenin olduğu bir parkın yanında birde müze kazandırılacağını ifade etti.