Yabancı gençlerden Ankara İl Gençlik Kolları Başkanlığı‘na ziyaret

Türkiye, Romanya ve Makedonya'dan yaklaşık 45 gencin katılımcıyla gerçekleştirilen "Youngsters Discussing Their Future/Gençler Geleceklerini Tartışıyor" isimli proje bağlamında Ankara İl Gençlik Kollarımıza ziyaret gerçekleştirildi.

Türkiye, Romanya ve Makedonya'dan yaklaşık 45 gencin katılımcıyla gerçekleştirilen "Youngsters Discussing Their Future/Gençler Geleceklerini Tartışıyor" isimli proje bağlamında Ankara İl Gençlik Kollarımıza ziyarette bulunan gençler, partimizin gençlik politikaları hakkında bilgi aldılar.

Projelerinin amacının, Avrupa Birliği’nin geleceğinde gençlerin temel ihtiyaçlarının ve gençlik politikalarının tartışılması ve nihayetinde ortak bir platform oluşturulması olduğunu dile getiren gençler; ülkemiz ve partimiz özelinde gençlik politikasının nasıl işlediği ve katılımın nasıl olduğu yönünde çeşitli sorular sordular.

İl Gençlik Kolları Başkanlığımızda gerçekleştirilen toplantıya İl Başkanımız Yusuf Alperen Ayar, Teşkilat Başkanımız Kerim Vural, Dış İlişkiler Başkanımız Mehmet Ali Kayabaşı ve Dış İlişkiler Birimi üyeleri katıldılar.
Yabancı gençlerin çeşitli alanlarda sordukları sorulara cevap veren Yusuf Alperen Ayar, "Bizler Türkiye'nin en büyük gençlik teşkilatının üyeleriyiz. AK Parti, gençlere ülkenin bugünü ve geleceği olarak bakmış, onları sorunların çözümüne katkı sağlayacak birer değer olarak görmüştür. AK Parti ile siyasette gençlere bakış değişmiş, gençlerin siyasete katılımı önündeki engeller aşılmıştır." dedi.

AK Parti'yle birlikte gençlerin siyasete katılımında çok ciddi bir artış olduğunu da dile getiren Ayar, "Ülkemizde milletvekili seçilmek için 30 yaş sınırı vardı. Lakin, AK Parti iktidarlarımız döneminde bu 25'e indirildi. Şu an TBMM'nin en genç üyesi İstanbul milletvekilimiz Sayın Bilal Macit'tir. Biz bununla da yetinmiyor seçilme yaşını 18'e indirmeyi düşünüyoruz. Partimizin gençliğe verdiği önemin somut bir delili bu sadece. Bunlardan size yüzlercesini sayabilirim. Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın,"Biz gençleri yedek kulübesinde değil ilk 11'de görmek istiyoruz." sözü de partimizin gençliğe verdiği önemi özetler niteliktedir."dedi.

Toplantı sonunda kendilerine yapılan açıklamalardan memnun olduklarını dile getiren gençlere partimizi İngilizce tanıtan broşürler, icraatların anlatıldığı dosyalar ve çeşitli hediyelerin bulunduğu paketler sunuldu.