Yalova AK Gençlik, huzurevini ziyaret etti

AK Parti Yalova İl Gençlik Kolları, Sivil Toplum ve Halklar İlişkiler Başkanlığınca düzenlenen organizasyon kapsamında Çınarcık Huzurevi’ni ziyaret ettiler.

Gençler ziyarette yaşlılarla sohbet ederek kendilerine çeşitli hediyeler verdiler. Birim başkanı Mervenur Toktaş, “Yaşlılarımıza çok iyi bakılması gerektiğine inanıyoruz. Bir ömrün büyük kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş insanların, yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde bakım talep etme hakları vardır. Ailelerinden ve çocuklarından bu hizmeti çeşitli nedenlerle alamayanlara bu hizmet imkanlar ölçüsünde devletimiz tarafından verilmektedir. Yaşlılarımıza gerekli saygı ve bakımı evde göstermezsek, aynı çirkin davranışı, bizlerde kendi çocuklarımızdan göreceğiz. Gönül istiyor ki bu tip bakım evlerinde ya da sosyal yardım merkezlerinde değil, kendi çocukları ve yakınlarının arasında kalarak, ömürlerinin sonunu sevdikleriyle beraber geçirsinler. Burada 100’e yakın vatandaşımız hizmet alıyor. Huzurevinde kalan yaşlılarımızın sadece onları ziyaret edecek ve sohbet edecek insanlara ihtiyacı var. Bu anlamda hepimiz onlarla vakit geçirerek ömürlerinin geri kalanında mutlu olmalarını sağlamak için küçük dokunuşlar yapabilmeliyiz” diye konuştu.

Programa Çınarcık Gençlik Kolları Yönetimi de katılım sağladı.