KAPUSUZ: “TİB YASADIŞI DİNLEME YAPMAZ

 

Genel Başkan Yardımcımız ve Ankara Milletvekilimiz Salih Kapusuz, “Yasal bir kurum olan Türkiye İletetişim Başkanlığı (TİB) yasal olmayan bir dinleme yapmaz” dedi. Türkiye'de yanlış olan şeyin, gayrı resmi, yasal olmayan dinlemeler olduğunu kaydeden Kapussuz, "Yasal bir kurum, kesinlikle gayrı yasal bir yolu takip etmez. Yani TİB'in yasal olmayan bir dinleme yapması asla ve kata mümkün değildir" dedi.

 

Parti Genel Merkezi’nde partiler arası bayramlaşma programı sırasında gazetecilerin sorulanı yanıtlayan Kapussuz, yargıda yaşanan dinleme iddialarıyla ilgili soruları cevapladı. Kapusuz, şunları söyledi: "Parlamento tarafından o kurumun yargı denetiminden geçtikten sonra dinleme imkânı var. ama Türkiye'de yanlış olan şey gayrı resmi, yasal olmayan dinlemedir. Yasal bir kurum, kesinlikle gayriyasal bir yolu takip etmez. Yani Türkiye İletişim Başkanlığının (TİB) yasal olmayan bir dinleme yapması asla ve kata mümkün değildir.

 

Ama bugünün teknolojik imkânı maalesef ama maalesef fertler olarak, bazı şirketler olarak illegal yollara, bu ulaşılan cihazlar marifetiyle dinlemesi mümkün olabilir. Yasal yollarla dinlemeyle illegal yollarla dinlemeyi ayırmamız lazım. Burada da medyaya ciddi bir görev düşüyor. Onun için insanların kafaları da karışıyor.

 

Tabii haklı olarak Başbakanımızın dinlenildiği, bir yerdeki aramada çıkıyor ortaya. Ses kayıtlan çılanca nasıl dinlenildiği konuşuluyor ve illegal bir yöntemle dinlenildiği ortaya çıkıyor. Öyle olunca 'dinleniliyorum' demek, TİB tarafından dinleniliyorum anlamına gelmiyor

 

Ama bunu farklı zeminlere taşıyorlar. Biz bunları TBMM'de enine boyuna tartıştık. Orada da kim var? TİB'den, jandarma istihbarattan, emniyet istihbarattan ve MİT'ten görevliler var. Bir dinleme, öncelikli olarak yargı kararıyla olur. Eğer öncelikli bir durumsa, yargı kararı gelene kadar yazılı emirle olur. Onun dışında TİB tarafından başka bir şekilde dinlenilmesi söz konusu değil."

 

Kapusuz, TİB'e mahkeme kararıyla yapılan baskın konusundaysa "Doğrusu kurum ve kuruluşların yaptıkları tüm eylem ve işlemde oldukça dikkatli olmaları lazım. Yapılan işin, birincisi hukuki olması lazım, ikincisi de kamu yararını ve kamu güvendiğini tehdit etmemesi lazım. Kurumlar arasında bu anlamda yanlışlar yapılırsa bunlar telafisi zor sıkıntılar meydana getirir. Onun için herkesin dikkatli olması lazım" diye konuştu.







PARTi Parti Tarihçesi Parti Programı Parti Tüzüğü Kurucu Üyeler PARTi YÖNETiMi MYK MKYK MDK DHK HÜKÜMETLER 58. Hükümet 59. Hükümet 60. Hükümet TBMM GRUP MiLLETVEKiLLERi GELiR-GiDER AK iCRAATLAR iLETiŞiM



© AKBİM. Tüm hakları saklıdır.
Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezi : Söğütözü Caddesi No : 6 Çankaya/ANKARA . Tel: 0312 204 50 00 (Pbx) Fax : 0312 204 50 20