Yozgat’ta bilim sanayi teknoloji kapsamında yapılan yatırımlar

YOZGAT’TA SANAYİ SİCİLİNE KAYITLI FİRMA SAYISI

2002   34

2016   549

SBGM

OSB

Yozgat ilinde Bakanlığımız kredi desteği ile 2002 yılı sonuna kadar 150 Ha büyüklüğünde 1 adet (Yozgat Merkez I OSB) projesi tamamlanmış olup, bu proje için 2016 yılı fiyatlarıyla 10,8 milyon TL kredi kullandırılmıştır.

2003-2015 yılları arasında herhangi bir OSB projesi bulunmayıp, mevcut OSB’deki yatırımlar artış göstermiştir.

Bu OSB projelerinde 2002 yılına kadar üretime geçen parsel sayısı 22 iken, 2003-2016 yılları arasında 26 adet parselde daha üretime geçilmiştir.

2002 yılına kadar 1.470 kişi istihdam edilirken, 2016 yılı itibariyle toplam 1.550 kişi istihdam edilmektedir.

SS

Yozgat ilinde Bakanlığımız kredi desteği ile 2002 yılı sonuna kadar 1.291 adet işyerinden oluşan 7 adet SS (Merkez, Yerköy(I. Bölüm), Merkez (100. Yıl), Sorgun Yeşilova, Şefaatli, Akdağ Madeni, Yerköy (II. Bölüm) SS) projesi tamamlanmış olup, bu projeler için 2016 yılı fiyatlarıyla 65,8 milyon TL kredi kullandırılmıştır.

2003-2015 yılları arasında ise 524 işyerinden oluşan 4 adet SS (Boğazlıyan (Boğazköy), Çekerek, Sarıkaya ve Merkez 100. Yıl SS) projesi tamamlanmıştır.  Bu projeler için 2016 yılı fiyatları ile 35,9 milyon TL kredi kullandırılmıştır.

BİLİM-SANAYİ İŞBİRLİĞİYLE KALİTELİ ÜRETİM DÖNEMİNİ BAŞLATTIK

Yönetici şirketlere, girişimcilere ve öğretim üyelerine büyük imkanlar sağlayan teknoloji geliştirme bölgelerinin kurulmasını ve gelişmesini destekleyen politikalarımızla 2013 yılında Bozok Teknoloji Geliştirme Bölgesi’ni kurduk.

Bölgede yer alan 8 firmada, 7 personel toplam 14 proje üzerinde çalıştı, çalışmaya devam ediyor.

TEKNOLOJİYE YATIRIM GELECEĞE YATIRIM

Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyan Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programının (Teknoyatırım) öncelikli hedefi; ülkemizde teknoloji tabanlı ürünlerin üretimine yönelik yatırımların desteklenmesidir.

Bu hedef doğrultusunda; öncelikli teknoloji (Yüksek, orta-yüksek) alanlarında Ar-Ge ve Yenilik Faaliyetleri sonucu ortaya çıkan yeni ürün ticarileştirmesi, ülke ekonomisine katma değer oluşturulması, uluslararası pazarda yer alarak teknolojik ürün ihracatına öncülük edilmesi ve özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelere geleceğe dönük Ar-Ge kültürünün benimsetilmesi amaçlanmaktadır.

Teknoyatırım Programı, belirlenen bu amaçlar doğrultusunda 29 Nisan 2014 tarihli ve 28986 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı Yönetmeliği’ kapsamında yürütülen bir programdır.

Yozgat ilinden bugüne kadar, Teknoyatırım Programı için 1 proje başvurusu yapılmış ve bu proje için sözleşme imzalanmış olup, Bakanlık bu projeye 1,4 milyon TL tutarında destek verilmesini uygun görmüştür.

TÜBİTAK

BİLİM VE TEKNOLOJİ PROJELERİNİ VE BİLİM İNSANLARINI DESTEKLİYORUZ

TÜBİTAK Yozgat iline akademik destekler kapsamında 2002-2016 döneminde 2016 yılı sabit fiyatlarıyla toplam 3,4 milyon TL destek sağlamıştır.

TÜBİTAK Yozgat ilinde özel sektöre yönelik destekler kapsamında 2002-2016 döneminde 2016 yılı sabit fiyatlarıyla toplam 320 bin TL destek sağlamıştır.

TÜBİTAK Yozgat ilinde bilim insanı destekleri kapsamında 2002-2016 döneminde toplamda 917,350 TL destek sağlamıştır.

TÜBİTAK Yozgat ilinde bilim ve toplum faaliyetlerine 2007-2016 döneminde (2016 yılı sabit fiyatlarıyla) toplamda 965,892 TL destek sağlamıştır.

KOSGEB

KOBİLERİMİZE TAM DESTEK SAĞLIYORUZ

Hizmet ve ticaret sektörlerindeki KOBİ’lerin de KOSGEB desteklerinden yararlanmasının önünü açtık. Bu kapsamda, 2003-2016 yılları arasında Yozgat'ta 2.616 KOBİ ve girişimciye;

• 16,1 milyon TL tutarında destek sağlandı ve
  • 46,8 milyon TL tutarında kredi hacmi oluştu.

YOZGAT İLİNE AİT KOSGEB VERİ KAYITLARI

2003-2016 yılları arasında Yozgat'ta 1.322 işletmeye 47 milyon TL kredi hacmi oluşturuldu ve 5,3 milyon TL’lik kısmı KOSGEB tarafından karşılandı.

KOSGEB Destekleri Yönetmeliği ve KOSGEB Destek Programları Yönetmeliği Kapsamında Verilen Destekler için Yıllara Göre İşletme Sayısı ve Destek Miktarları;

2010 yılında

2011 yılında