AK Kadınlar aşure gününde bir arada

Amasyalı AK Kadınlar, kardeşliğin pekiştiği Muharrem ayı münasebetiyle, birlik ve beraberliği simgeleyen bir program düzenledi.

Aşurenin toplumumuzun bir geleneği olduğunu söyleyen AK Parti Amasya İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Özarslan,  “Böyle bir günde birlik ve beraberliğimizi sağladığınız ve bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize çok teşekkür ediyor, hoş geldiniz diyorum” diyerek konuşmasına başladı.  Başkan Özarslan konuşmasına şöyle devam etti:  “İnsanın hayatının bereketlendiği bir gündeyiz. Muharrem ayının İslam dinine göre Ramazan ayından sonra en kutsal aylardan biri olduğunu biliyoruz. Muharrem ayının en önemli sembollerinden biri aşuredir. Aşurenin bereketi temsil ettiğini ve toplumumuzun çok önemli bir geleneği olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu bir kültürdür. Kültürü olmayan, geleneği olmayan toplumlar yaşayamaz. Çocuklarımızın bunu bilmesi gerekir. Biz kadınlar olarak buna vesile olmak istiyoruz. Aşure tadında, kardeşliğimizi bereketlendirmek istiyoruz” dedi.

Duaların ve ilahilerin okunduğu program, aşure ikramının ardından sona erdi.