AK Kadınlardan coşkulu kutlama

AK Parti Samsun İl Kadın Kolları tarafından Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakent Sosyal Tesisleri'nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlama programı düzenlendi.

AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, "Kadını özel hayata hapseden, kamu alanından dışlayan, baskıcı ve tutucu anlayışlar asla medeni olamazlar." dedi.

Ak Parti Samsun İl Kadın Kolları tarafından Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakent Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' kutlama programına AK Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakır, AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş ve eşi Nimet Köktaş, İl Kadın Kolları Başkanı Av. Zeynep Gürbüz, İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe, İlçe Kadın Kolları Başkanları, İl ve İlçe Kadın Kolları yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Kadın Kolları Başkanı Av. Zeynep Gürbüz, "Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren kendisine tanınan hakları en iyi şekilde değerlendirerek kültürel, siyasi ve sosyal gelişimini gerçekleştiren Türk kadını, analık görevi dolayısıyla da gelecek kuşakların ve Türk toplum yapısının şekillenmesinde büyük bir rol oynamaktadır.

İnsanlık tarihini, medeniyetleri, devletleri erkeklerle beraber inşa eden kadınlar, günümüzde de bu katkısını devam ettirerek gerek siyasi, sosyal, gerek aile yaşantısında üstlendiği görevleri başarıyla yerine getirmektedir." diyerek tüm kadınların Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

KADINLAR SOSYAL HAYATA KAZANDIRILDI

AK Parti döneminde kadınlarla ilgili yapılan çalışmalar çerçevesinde kadınlarımızın toplumsal sorumluluk açısından her alanda yerlerini almaları sağlandığını belirten AK parti Samsun İl Başkanı Tülay Bakır'da, "Özellikle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın icracı bir bakanlık olarak kurulmasıyla kadınlarımızın sosyal hayat ve çalışma hayatlarında takdire şayan çalışmalar yapıldı ve yapılmaya da devam edecektir. Son 10 yılda Anayasa ve Medeni Kanun'da yapılan düzenlemelerle genel anlamda kadına karşı pozitif ayrımcılığı öne çıkaran düzenlemeler yapıldı. Kadın ve çocuklar için sığınma evleri açıldı. Haydi kızlar okula, ana kız okuldayız gibi çeşitli kampanyalarla Kadın ve kız çocuklarımızın okulla buluşturulması gibi sayabileceğimiz bir çok çalışma yapıldı." dedi.

HER GÜN KADINLAR GÜNÜ

Siz değerli katılımcılarla birlikte İl Kadın Kollarımızın hazırladığı programda olmanın mutluluğunu yaşamaktayım diyen AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş ise, "Bizim için Kadın anamız, varlık sebebimizdir. Dolayısıyla yılda bir gün kadınlar günü olmaz, yılın tümü kadınlar günüdür.

Kadınlarımızın siyasetteki, toplumsal hayattaki yeri, biz erkeklerin yerini daraltmaz, bize ancak güç katar, kuvvet katar. Bununla birlikte, nüfusumuzun yarısını oluşturan, kadınları, kızları dışlayan siyaset anlayışı güdenler hiç bir zaman demokratik söylemler içinde olamazlar.

Kadına yönelik şiddet, demokratik ülkeler dahil olmak üzere tüm dünyada en önemli sorunlardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Kadınlar toplumu oluşturan erkeklerle aynı haklara sahip bireylerdir. Kadını özel hayata hapseden, kamu alanından dışlayan, baskıcı ve tutucu anlayışlar asla medeni olamazlar. Bir kadın ile erkeğin haklar noktasında eşit olmasını, demokrasinin ve çağdaşlığın bir gerekliliği olmasının dışında bir insanlık meselesi olarak görüyorum. Kadın hakları meselesi sadece kadınların meselesi değil, insana değer veren herkesin meselesidir" dedi,

KADINLARA DEĞER VEREN SİYASET ANLAYIŞI

Başbakanımız, Genel Başkanımız, Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın 2008'de çıkardığı genelgeye kadar kadına yönelik şiddetin toplumsal ve kurumsal bir sorun olarak kabul edilmediğine vurgu yapan AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, "Biz bu sorunları artık aştık. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız yaşanan tüm bu kadın sorunlarıyla ilgili davalarda tarafız, Hukukçularla bire bir bu mahkemelere müdahil oluyor. Kanunun verdiği bütün yetkiler kullanılıyor.

Ailenin korunması ve kadına şiddetin önlenmesi amacıyla kurulan 'Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi'lerinde Araştırma Geliştirme ve Koordinasyon Birimi, Psiko-Sosyal Destek Birimi, Hukuk Destek Birimi, Eğitim Destek Birimi ve Sağlık Destek Birimi olmak üzere 5 ayrı birim şiddet gören ya da bu konularla ilgili olarak bilgi almak isteyen tüm kadınlara açık bir merkezdir.

Artık kadınlara sahip çıkan ona hakkettiği değeri veren bir AK Parti siyaseti var.

Kadınların duygusallığının, makine gibi işleyen ve sadece maddeyi esas alan bir dünyaya katacağı çok şey vardır. Kadınların sevgiyle yoğrulan bilgi birikimleri kalkınma süreçlerine ivme kazandıracaktır.

Şiddetin panzehirinin sevgi, saygı, sabır, sorumluluk, empati, hoşgörüdür diyor Dünya Kadınlar Gününüzü tekrar kutluyorum." diye konuştu.

8 MART PASTASI KESİLDİ

Konuşmaların sonunda Prof. Dr. Hacer Erdem Tilki, MS hastalığı, Beyin ve omurilik (merkezi sinir sistemi) hastalığı, diğer bir adıyla multiple skleroz üzerine katılımcılara sunum yaptı ve konuyla ilgili sorulan sorulara cevap verdi.
Programda ayrıca, Samsun Milletvekili Tülay Bakır, İl Başkanı Fuat Köktaş, İl Kadın Kolları Başkanı Av. Zeynep Gürbüz ve İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe tarafından günün anlam ve önemine binaen pasta kesimi yapıldı. Katılımcılara karanfil dağıtılarak hatıra fotoğrafları çekildi.