Amasya İl Kadın Kolları Hıdrellezi Pirler Parkında kutladı

Hıdrellez kutlamaları genel olarak yeşillik, ağaçlık alanlarda, su kenarlarında, bir türbe ya da yatırın yanında yapılması sebebiyle AK Parti Amasya İl Kadın Kolları da Pirler yatırının yanındaki Pirler parkında kutladı.

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Özarslan “Hızır; Kalbi temiz, Allah'a inanan insanlara yardım eden, Uğradığı yerlere bolluk, bereket, zenginlik sunan, dertlilere derman, hastalara şifa veren, Bitkilerin yeşermesini, hayvanların üremesini, insanların kuvvetlenmesini sağlayan, İnsanların şanslarının açılmasına yardım eden, Uğur ve kısmet sembolü, Mucize ve keramet sahibi diye anılmaktadır. Bizlerde bu güzel bereketli günü hep beraber paylaşmak için burada toplandık. Yemekler yenilsin, çaylar yudumlansın, dost sohbetleri edilsin. Maksat birlik ve beraberliğimiz her daim bereketli olsun” diyerek belirtti.

Yemek yemek için kapalı alana geçen hanımlar, yemekten sonra doğanın ve eğlencenin tadını çıkardılar.

Aynı zamanda engelli annelerimize hediye takdim töreni de gerçekleştirildi, AK Parti Amasya İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Özarslan “Engelli anneleri çocuğuna iyi bakabilmenin yollarını arar ve çocuğuyla beraber dış çevreyle mücadele etmeye alışır. Toplum da çilekeş gibi görülür. Ama engelli anneleri evlatlarıyla başardıklarını görünce yaşama daha çok bağlanır. Alışır artık bu duruma ve kendini engelli çocuğuna göre konumlandırır. Engelli anneleri okulda, özel eğitim merkezlerinde, hastane de artık başlarının çaresine bakmayı öğrenmiştir. Eğer herkes biraz olsun duyarlı olup engelli bireylerin ve o kahraman annelerinin yüreğine dokunabilirse, mutluluğun ne demek olduğunu görebilirler. O insanların gözlerinin içine derinden bakın, kim bilir belki de mutluluk o gözlerdedir.” diyerek onlara verilen değerin ne kadar önemli olduğunu belirtti.