AMASYA KADIN KOLLARI YAŞLILARLA EL ELE

Özarslan; ‘Devletimizin yaşlı insanlarımıza sağladığı imkânlar her geçen gün artmaktadır.’ dedi.

AK Parti Amasya İl Kadın Kolları Başkanı Serpil ÖZARSLAN “Devletimizin yaşlı insanlarımıza sağladığı imkânlar her geçen gün artmaktadır. Bu hizmetler sağlık ve sosyal konularda ön plana çıkmaktadır. Hayatlarını ülkeye ve topluma hizmete adamış yaşlıların, en rahat şekilde hayatlarını sürdürmelerinin doğal bir hakları olduğunu, bugün yaşlılarımıza göstereceğimiz saygı, sevgi ve onların sıkıntılarının giderilmesi konusundaki çabalarımız, kendi yaşlılık dönemimizde karşımıza çıkacaktır” dedi “Allah’ü Tealanın kullarına hizmet etmekle, dünya ve ahrette çeşitli nimetlere kavuşulur. İnsanlara iyilik etmek, onların işlerini güler yüzle ve tatlı dille ve kolaylıkla yapmak, insanı Allah sevgisine kavuşturur. Ahret azaplarından kurtulmaya ve Cennet nimetlerinin artmasına sebep olur. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki: Allah’ü teâlânın en çok sevdiği kulu, Onun nimetlerinin, kullarına ulaşmasına vasıta olandır. Bizler de bu görevi elimizden geldiği şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. İnşallah başarılı oluyoruzdur.” diyerek konuşmasına son verirken “Bu duygularla tüm büyüklerimizin Yaşlılar Haftasını partim, şahsım ve yönetim kurulu üyelerim adına kutluyorum. Minnet ve şükran duygularımla, yaşam sevinçlerinin hiç kaybolmadığı sağlıklı, mutlu günler temenni ediyor, sevgi ve saygılarımı sunarken ellerinden öpüyorum" dedi.

Belediye Başkanımızın eşi Hilal ÖZDEMİR “Yaşlılarına gereken önemi vermeyen, onlara sahip çıkmayan, ihtiyaç duyduğu sevgi ve saygıyı kendilerinden esirgeyen bir toplumun, güven ve huzur içinde olması mümkün değildir. Amacımız kimsesiz ve bakıma muhtaç yaşlıların senede bir gün değil, her gün desteklenmesi ve yaşlılarımıza gereken desteğin verilmesidir. Dünya Sağlık Örgütü tarafından verilen "Yaşlı Dostu Kent" ünvanını almak için başvuruda bulunan tek il Amasya’dır.  Ülkemizde ve dünyada yaşlıların ve engellilerin rahat yaşayabildikleri, üretime katkıda bulunabildikleri ve sağlık sorunlarını kolayca çözebildikleri örnek bir yerleşim yeri olarak bilinmesini, yaşlıların ve engellilerin yaşamayı tercih ettikleri bir şehir olmasını amaçlamaktadır. Bu vesile ile yaşlılar haftasında gerçekleştirilen organizasyondan memnuniyet duydum, yaşlılara olan desteklerimiz her zaman artarak devam edecektir” diye belirtti.

MART 2012