Antalya Büyükşehir Belediyesi yolsuzluk batağında

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, "Antalya Büyükşehir Belediyesi yolsuzluk batağına dibine kadar batmış durumda. Adeta vatandaşlarımızın parasını birilerini zengin etmekten başka hiçbir şekilde harcamayan bir anlayış var" dedi.

Türel, AK Parti Antalya Kadın Kolları üyeleriyle parti binasında bir araya geldi. Türel, bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, seçim sürecinde Kadın Kolları üyelerinin yapacağı çalışmaların önemine değindi. Kadın Kolları üyelerinin ev ziyaretlerinde daha yüksek etkileme gücüne sahip olduğunu vurgulayan Türel, "Sizlerin açılmayan kapıları çalıp ortaya koyacağınız performans, Gençlik Kollarımız ile bir seçimin en önemli gücü ve kazanılmasında en önemli faktör" diye konuştu.

CHP'li Büyükşehir Belediyesinin "gününü gün eden bir politika" izlediğini savunan Türel, "Antalyalılara daha fazla bu çileyi çektirmek, hiçbirimizin kabul edeceği bir husus değildir" dedi.

Toplantıda Kadın Kolları üyelerine Büyükşehir Yasası'nı anlatan Türel, yasa ile büyükşehir belediyelerinin gerçekleşen bütçelerinin yüzde 10'unu, yatırım bütçesi olarak köylere ayırmak zorunda olduğuna dikkati çekti. Türel, "Bunu ister şarkı türkü için, ister festival için, ister kanuni ölçülerde birilerini zengin etmek için ya da hizmet için, kavşak için, köprü için, altyapı için, arıtma için, kanalizasyon için harcamak zorunda" diye konuştu.

Türel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Antalya Büyükşehir Belediyesi yolsuzluk batağına dibine kadar batmış durumda. Adeta vatandaşlarımızın parasını birilerini zengin etmekten başka hiçbir şekilde harcamayan bir anlayış var. Tek gayesi birilerini zengin etmek. Bunları biz laf ola beri gele söylemiyoruz. Sadece Yüzüncü Yıl Stadyum Projesi'nde vatandaşın parası bugüne kadar, direkt ödenen parayı söylüyorum, 30 milyon. Ödenme ihtimali olan 250 milyon lirayı Büyükşehir Belediyesi birilerinin cebine indirmiştir. Kanunsuz indirmiştir. Bu milletin parasıdır. Yazıktır, günahtır. Benim yaptığım Yüzüncü Yıl Projesi'nde bir madde vardı. 'Yüklenici firma tazminat alamaz' diye. Antalyalının hakkını korumak için o maddeyi koymuştuk. Tazminat hakkı doğurmak için tamamen hukuk dışı bir plan değişikliği yaparak o firmaya hiçbir tazminat hakkı yokken, bile bile doğurdular. Bir hafta içinde firma haklarını birilerine devretti. Hemen fırsatı ganimet bildi, tazminat davasını açtı. İşçinin parasını ödeyemeyen Büyküşehir Belediyesi, 30 milyon lirayı bir günde ödedi. Yazıktır, günahtır. Tabi ki bunların hesabını bağımsız yargıda vereceklerdir."

Büyükşehir Yasası'nın hizmet bütünlüğünü getirdiğini belirten Türel, yürüttükleri çalışmaların "eyalet sistemine" yol açacağı yönünde bazı eleştiriler aldıklarını hatırlattı. Yerel yönetimlerle ilgili ne zaman reform yapılmak istense, "Türkiye'nin bölüneceği" yönünde iddiaların ortaya atıldığını anlatan Türel, "Biz bu yasanın halkın hizmetine sunulan ve hizmette verimliliği artıran en önemli yasalardan biri olduğunu biliyoruz. Artık köy, kent ayrımı kalmayacak. Artık bu ülkede köyler de kentler gibi kalkınmış, ekonomisi büyümüş, refaha kavuşmuş yörelerimiz olacak" diye konuştu.