“Arakan’a umut, zulme set oluyoruz”

Maynmar’ın yedi eyaletinden biri olan Arakan’da büyük bir küresel güç mücadelesi yaşanıyor. Stratejik olarak önemli olan ve 2004 yılında doğalgaz rezervleri bulunan bölgede halk, topraklarını terk etmeleri için zorlanmaktadır. 2012 yılından bu yana yapılan sistematik işkenceler neticesinde yaklaşık 100.000 Arakanlı öldürüldü. 1,5 milyon Arakanlı kendi topraklarında  eğitim, sağlık, mülkiyet edinme ve seyahat etme gibi vatandaşlık hakları ellerinden alınarak vatansız bırakılmıştır.

Arakan’da, Rohingya Müslümanlarına karşı başlatılan zulüm, işkence ve yavaşlatılmış soykırım son günlerde artarak devam etmektedir. Ağustos ayından bu yana binlerce Müslüman öldürüldü. 400.000 kişi kamplara sığındı. Budist çetelerin sivillerin sığındığı kampları ateşe vermesiyle; kamplarda kalanların bir kısmı yanarak can vermiştir. Dünya yavaşlatılmış soykırım karşısında SESSİZ kalmıştır!

2. Abdülhamit Hicaz Demiryolu inşaatını başlattığında Arakan Müslümanları kendi aralarında para toplayıp Osmanlı’ya göndermeleri sebebiyle Arakan’ın yeri ve önemi tarihimiz açısından farklıdır. Zor zamanlarımızda bizden yardımlarını esirgemeyen Arakan halkının bugün yaşadıklarını görmezden gelemeyiz.

Zulüm biz sesimizi çıkartmadıkça bitmeyecektir, dinmeyecektir. İnsan olmak, insanlığı çıkmaza sokan krizlere, işkencelere, katliamlara, soykırımlara karşı durmakla mümkündür. Dün Bosna’da, Hocalı’da olduğu gibi bugün de Suriye’de, Irak’ta, Arakan’da yaşananlar karşısında tavrımız nettir.

Genel Merkez Kadın Kolları olarak 81 il teşkilatımızla, 4,5 milyon üyemizle birlikte uluslararası toplumu Arakan’da yaşanan katliama ‘DUR!’ demeye davet ediyoruz. Küresel barışın, refahın ve güvenliğin sağlanması dünya halklarının tamamının vatanlarında emin bir şekilde huzurla ve insanca yaşamaları ile mümkündür. Büyük güçler mazlum coğrafyalarda güvenliğin sağlanmasına destek olmadıkça kendi topraklarında güven ve huzuru inşa edemeyecektir.

Kadın Kolları Teşkilatı olarak tüm halkımızı Arakan’a yardım etmeye davet ediyoruz. Arakanlı kardeşlerimiz için KARDEŞLİK yazıp 1866’ya mesaj göndermelerini talep ediyoruz. Toplanan bağışlar TC. BAŞBAKANLIK AFAD aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacaktır. Bu vesileyle hep beraber Arakan halkına uzanan ses, nefes ve yardım eli olmayı umut ediyoruz.