BARTIN KADIN KOLLARI’NDAN HATIRA ORMANI

BARTIN – AK PARTİ Bartın Kadın Kolları Teşkilatı Hatıra Ormanı kurdu. Milletvekili Adayları ve ilçe başkanlarının da katıldığı “Hatıra Ormanı” açılışı Kadın Kolları Başkanı Nurzen Çağdaş'ın açılış konuşması ile başladı.

Çağdaş konuşmasında, "Büyüyen Türkiye ,Büyüyen Bartın için 8.5 yıldır aralıksız çalışıyoruz. 8,5 yılda 80 yılda yapılandan fazlasını yapmayı başardık. Türkiye artık uluslararası arenada sözü geçen bölgesinde istikrarı sağlayan bir ülke konumuna geldi.  8,5 yıllık dönemde Ak Partinin el atmadığı sorun, yatırım yapmadığı alan kalmadı. Çevre ve Orman alanında da Türkiye genelinde büyük yatırımlara imza atıldı. Bu kapsamda yeşilin ve mavinin buluştuğu bir cennet olan Bartın'da yeni orman yolları,yangın emniyet yolları,orman kadastro işlemleri ve onarımlar gerçekleştirildi.

8,5 yıllık iktidarımızda Devlet Meteroloji İşleri'nde teknolojik devrim gerçekleştirdik. 56 otomatik meteroloji gözlem istasyonu, 6 ilimizde meteroloji radarı ve meterolojik cihazlar kalibrasyon merkezini kurduk. Son teknolojik cihazlarla hava tahmin oranımızı yüzde 90'a çıkardık.

Türkiye’nin en büyük barajlarını inşa ettik

8,5 yılda 194 baraj ve gölet inşa ettik. Türkiye'nin en yüksek barajı olan Ermenek Barajı'nı 2009 yılında tamamladık. Avrupa'nın kendi sınıfında en büyük barajı olan Çine Adnan Menderes Barajı'nı tamamlayarak 2010 yılında tamamlayarak hizmete açtık.

Orman köylümüzü destekledik

2003-2011 yılları arasında 76 ilde 114 bin orman köylüsü aileye sosyal ve ekonomik kalkınma projeleri karşılığında 430 milyon TL kredi desteği sağladık.

Bu kapsamda son iki yılda Bartın'da ; Ormanda çalışan orman köylüsüne yapılan ödeme 22 Milyon Tl.

2004-2011 arasında 80 bin orman köylüsü aileye sıcak su maksatlı güneş enerjisi sistemi kurduk.

Uygulamanın yaygınlaşmasıyla 250 bin ailenin güneş enerjisi ile sıcak su sistemi kullanmasını sağladık.

Bartın'da da Ulus'un Eldeş Köyü, Eseler köyü,Kumluca'nın Zafer köyü, Kızıllar köyü ve İğneciler köyü bu destekten yararlanan köylerimiz arasında.

Türkiye kent ormanlarıyla tanıştı

Ayrıca 2003-2011 yılları arasında toplam 89 adet Kent Ormanı'nı hizmete açtık. Milli parklarımızın sayısını 33'ten 41'e, tabiat parklarının sayısını 17'den 42'ye çıkardık.

Bartın'da da Toki evlerinin bulunduğu Hürriyet mahallesinde Kent ormanı yapıldı.

Türkiye’nin ormanlarına sahip çıktık

1992-2002 yılları arasında senelik ortalama olarak 75 bin hektarlık alanda ağaçlandırma ve orman ıslahı yapılırken, 2011 yılında bu oran 7 misli artırılarak 500 bin hektar alanda ağaçlandırma ve bozuk ormanların ıslahını gerçekleştirdik.

Ağaçlandırmada rekor kırdık

Ağaçlandırma çalışmalarında dünyada ilk 3'e girdik. 2003 yılında 117 milyon fidan üretilirken, 2011 yılında üretilen fidan sayısını 500 milyona yükselttik. Ağaçlandırma seferberliği çerçevesinde     2008, 2009 ve 2010 yıllarında toplam 1 milyon 500 bin hektarlık alanda çalışma yaparak, 814 milyon adet fidanı toprakla buluşturduk.

Ve biz Kadın Kolları olarak bu işte bizim de tuzumuz olsun diyerek ağaçlandırma çalışmalarına katkı sağlamak istedik. Orman İşletme Müdürlüğüne yaptığımız başvurumuz kabul edildi.

Çabalarımızın ,emeklerimizin meyvelerini almanın  mutluluğunu sizlerle de paylaşmak maksadıyla bugün hatıra ormanımızın açılışında bir araya geldik.

Daha önümüzde gidilecek çok yolumuz, yapılacak çok işimiz var. İşte tüm bunları  yapacak  tek  parti, tek kaptan.  Ak Parti ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan. İstikrar Sürsün Türkiye Büyüsün ,Bartın Büyüsün diye Durmak yok  Ak Parti ile yola devam.." diye konuştu.

MAYIS 2011