BARTIN KADIN KOLLARI’NDAN ÖZÜRLÜLERE DESTEK

BARTIN – AK PARTİ Bartın Kadın Kolları Başkanı Nurzen Çağdaş Yönetim kurulu Üyeleri ile birlikte Sakatlar Derneği Başkanı Necati Gülmez'i ziyaret etti.

Ziyaretleri için Kadın Kolları Başkanı Çağdaş'a teşekkür eden Dernek Başkanı Gülmez; Özürlülerin haklarında önemli yol kat edildiğini, fakat haklarını bilmeyen ya da bu haklarından yararlanmak için yapması gereken işlemleri tamamlayamayan vatandaşlar olduğunu söyleyerek kendilerinin bu insanlara ulaşarak yardımcı olmaya çalıştıklarını belirtti.

Kadın Kolları Başkanı Çağdaş; “Ak Parti Özürlülerimize pozitif ayrımcılık getirmiştir, onların hayat şartlarını iyileştirmek için gerekli adımları atmıştır ve atmaya devam edecektir. Bartın'da bin 100 ailemiz evde bakıma muhtaç özürlü için evde bakım ücreti almaktadır. Özel eğitim desteği alan çocuklarımıza her ay kişi başı asgari ücrete yakın destek sağlanmaktadır. Üniversite okuyan özürlülerimiz için öncelikler ve kolaylıklar sağlanmıştır.” diye konuştu.

Elli ve üzerinde personel çalıştırmakta olan kurum ve kuruluşlarda özürlü   çalıştırma zorunluluğu  en az %3’e çıkartılmıştır.Özürlüler lehine bunun gibi pek çok düzenleme yapıldığının altını çizen Çağdaş, özürlülerimizin yaşam şartlarının iyileştirilmesi için gereken her şeyi yapmaya devam edeceğiz, sizlere de çalışmalarınızda yardımcı olmaktan mutluluk duyarız dedi.

Doğaya katkıda bulunmanın böylesine hayırlı bir işe vesile edilmesini çok anlamlı bulduğunu söyleyen Kadın Kolları Başkanı Çağdaş, topladıkları mavi kapakları Başkan Gülmez’e teslim ederek çalışmalarında başarılar diledi.

NİSAN 2011