BİLECİK KADIN KOLLARI’NDAN EMEKLİ ÖĞRETMEN ÇELİK’E ZİYARET

Bilecik - Ak Parti Bilecik Kadın Kolları Öğretmenler günü münasebetiyle perşembe günü İl Genel Meclis Başkanı Hasan Hüseyin Çelik'i ziyaret etti.

Kadın Kolları tarafından yapılan açıklamada “aynı zamanda öğretmenlik mesleğini icra etmiş, emekli olmuş bir isimdir. O günlerini hatırlatmak, anmak ve ziyaretimizi gerçekleştirmek istedik” denildi.

İl Genel Meclis Başkanı Çelik ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi. “İlimiz de her yıl Öğretmenler günü neşe içinde ve dopdolu geçtiğini belirterek bu yıl içimiz buruk depremlerin açtığı yaralar sebebiyle öğretmenler gününün anma etkinliği çerçevesinde geçtiğini söyledi. Hatırlanmanın güzel olduğunu kaydetti.

Ayrıca günün anlam ve önemi hakkında konuşan Çelik, 27 yıllık öğretmenlik yaptığını ilk olarak Manisa’da öğretmenliğe başladığını ve 5 yıl sonunda Bilecik'e geldiğini ve Köy ilkokullarında daha sonra yetiştirme yurtlarında ve istasyon mahallesi, Osmangazi ilköğretim okununda görev aldığını Osmangazi İlk öğretim okulunda çalışırken Milli Eğitim Bakanlığı bir sınav açtığını Yurt dışı Öğretmenliği kapsamındaki sınavlarını kazanarak Almanya'nın eyaletinde 6 yıl öğretmenlik yaptığını açıkladı.

“Geriye dönüp baktığımda öğretmenliğin çok ayrı bir yeri var. Ben sınıf öğretmeniydim ilk okul 1 ve 2. Sınıftaki çocukların tertemiz çocukların içinden geldiği şekilde davranmaları, onlara bir şey öğretmek, onlarla birlikte olmak çok çok farklı bir ve önemliydi benim için. Bazen sorarlar “Dünyaya bir daha gelirsen ne olursun” diye ben peşin söyleyeyim ben yine öğretmenliği seçerdim.” dedi.

Program sonunda Huzur Evinde yaşayan iki  emekli öğretmen de ziyaret edidi.

ARALIK 2011