Çözüm süreci toplantıları

AK Parti Adana İl Kadın Kolları Başkanı Emine Karaköse ve ekibi, Yüreğir İlçesi Doğankent Mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Çoğunluğu kadın olan katılımcılarla mahalle toplantısı gerçekleştiren Başkan Emine Karaköse, mahalle sakinlerinin ve özellikle de kadınların yaşadıkları sorunları dinledi.

Mahallelerine çocukların oynayacağı park ile gençlerin spor yapabileceği spor sahası isteyen Doğankent sakinleri, aile bütçelerine katkı sağlamak için mutlaka meslek edinmek istediklerini söyleyerek kendilerine bu konuda yönlendirilme yapılmasını talep ettiler. Resmi nikahları bulunmadığı için haklarını talep edemediklerini belirten kadınlar, “Çocuğumuz olmasına rağmen nikahımız yok diye maaş alamıyoruz. Bu konudaki mağduriyetimiz için ne yapabilirsiniz? Eğer bir çözüm bulursanız bize çok büyük iyilik etmiş olursunuz” dediler.

Başkan Karaköse, çözüm sürecine değindiği konuşmasında şunları söyledi, “Her yere gidiyor, toplumun her kesimiyle buluşuyoruz. Gittiğimiz yerlerde analar ‘Bir ana ağladı, bin ana ağlamasın. Bin ana ağladı on bin ana ağlamasın. Artık bu acı feryatlar duyulmasın’ diyorlar ve bu çözüm sürecine destek veriyorlar. Burada da aynı yaklaşımı görmüş olmaktan dolayı son derece sevinç duydum. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, "Biz çözüm için her yola başvururuz. Baldıran zehrini içmekse, biz o baldıran zehrini içeriz, yeter ki bu ülkeye huzur gelsin" demişti. Bu sürece hepimiz destek olalım. Çevremizi bilgilendirip, bilinçlendirelim. Hepimizin yüreğini yakan bu terör belasından el birliğiyle kurtulacağız. Zahmet edip buraya kadar gelen siz kadınlarımıza çok teşekkür ediyorum ve kardeşliğimiz daim olsun diyorum.”