DENİZLİ KADIN KOLLARI’NDAN EMEKTAR ÖĞRETMENLERE ZİYARET

DENİZLİ - AKPARTİ Denizli Kadın Kolları yönetimi, 24 Kasım Öğretmenler Gününde Denizli’deki emekli öğretmenlere anlamlı ziyaretlerde bulundu.

Duygu yüklü ziyarette konuşan Kadın Kolları Başkanı Dilek Yüksel KAHVECİ; “En zor şartlarda bile, ülkemizin her köşesine ulaşarak ışık olan, Bize yıllarca emek veren öğretmenlerimize ne yapsak, ne kadar övgüde bulunsak azdır. Fedakârlık mesleği olan öğretmenlik, ağır bir sorumluluk gerektiren bir görevdir. Hz. Ali "Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum" demiştir. Atatürk "Dünyanın her yerinde öğretmenler toplumun en özverili ve en saygıdeğer öğeleridir", "Ulusları kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir" ve "Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır" demekle öğretmene yüklenen sorumluluğu ve değeri anlatmıştır. “Fedakarlıkların en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarma gayreti gösteren; Öğretmenlik, manevi yönüyle en büyük tatminin yaşandığı, yaşanması gereken kutsal bir misyondur. Aydınlık Türkiye'nin oluşturulması ve eğitimimizin en üst seviyeye ulaşmasında öğretmenlerimiz, eğitim sistemimizin temel yapı taşlarıdır. Eğitim ordusunun bu fedakar evlatlarının, almış oldukları vazife bilinci dahilin de görevlerini ciddiyet ve titizlikle yerine getiren; Dünyanın bütün çiçeklerini eşsiz bir sevgiyle emek ve özveri ile yeni nesillere rehberlik eden, Dünyanın En Değerli Varlıkları Olan Siz Öğretmenler! Bugün, Türk Öğretmeninin Şeref Günüdür. Ona Olan Saygıyı Yenileme, Onun Yüceliğini Anma Günüdür. Böyle Anlamlı Bir Günde Hepinizi Sevgiyle, Candan 24 Kasım Öğretmenler Günü"nü kutluyor, ebediyete intikal etmiş Öğretmenlerimizi de rahmet ve şükranla anıyorum” dedi.

Kasım 2010