ELAZIĞ KADIN KOLLARI’NDAN KADINLAR GÜNÜNE ÖZEL PROGRAM

ELAZIĞ - AK PARTİ Kadın Kolları Teşkilatı Dünya Kadınlar Günü’ne özel bir program düzenledi. Programda kadınların toplum hayatındaki yeri ve AK Parti iktidarıyla birlikte kadına sağlanan haklar görüşüldü.

AK Parti Kadın Kolları İl Teşkilatı tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar güne özel, “Sözde Değil Özde Kadın Hakları” konulu bir konferans düzenledi.

Öğretmen evi konferans salonunda düzenlenen programa Kadın Kolları Başkanı Avukat Nihal Aydur Çiçek ve yönetimi, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Faruk Tunç, AK Parti Milletvekili Aday adayları İbrahim Gök, Şuay Alpay ve Elazığ İş Kadınları Derneği Başkanı Prof Dr. Yasemin Açık ile birlikte çok sayıda davetli katıldı. Programın açılışında 8 Mart Dünya Kadınlar gününün tarihi hakkında bilgiler verildi.

Programda konuşan İl Kadın Kolları Başkanı Avukat Nihal Aydur Çiçek, AK parti iktidarı ile birlikte kadınlar için yapılan yeni düzenlemeler hakkında bilgiler verdi. Aydur Çiçek, töre cinayetlerinin kişiye bağlı suçlar statüsünde değerlendirildiğini ve aile mahkemelerinin kurulduğuna dikkat çekti.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Nuri Orhan, erkek baskısı olan bir toplumda yaşanıldığına dikkat çekerek, bunu bir animasyonla anlattı. Prof. Dr. Nuri Orhan, önemli olanın kafaları değiştirmek olduğunu belirterek, iş hayatında yer alan kadın oranının sayısının azlığına dikkat çekti.

Konferansın 2. oturumunda ise AK parti Elazığ Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Avukat Nihal Çiçek Aydın, AK Parti iktidarı ile birlikte kadının iş hayatındaki rolünün ve sayısının arttığına söyledi.

Nisan 2011