Engel tanımayan dostlara ziyaret

AK Parti Amasya İl Kadın Kolları Teşkilatı, Bedensel Engelliler Farkındalık Ayı’nda engelli vatandaşlarımızın her zaman yanında olduklarını gösterdi.

Engelli ailelerini ziyarette bulunan AK Kadınlar, evlerinde ziyaret ettikleri engelli kardeşlerimizin dertlerini dinleyip  yardımcı olmaya çalıştı.

İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Özarslan ve ekibi, ev ziyaretlerinin ardından engelli vatandaşlarımız için hizmet veren Kumacık Aile Çay Bahçes’indegörme engelli vatandaşlarla bir araya geldi. burada, semaver çayı eşliğinde güzel bir sohbet gerçekleştirdi.

Başkan Serpil Özarslan, engelli vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada; “ Hamd olsun ki “Engelliler İçin Karar Verilecekse Engelliler Masada Olmalı” diyen bir Başbakanımız var. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’inde dediği gibi “Şöyle bir gerçek var ki bardağın boş tarafına su doluyor. Bardağın boş tarafına su dolması, umut demek, gelecek demek, heyecan demek, inanmak demek, güven demek.” Bizler hükümet olarak “Önce İnsan” diyerek yola çıktık ve insanın yaşam kalitesini yükseltmeyi temel görevimiz olarak gördük. Belediyelerimizde bu konuda fazlasıyla hassas. Eğitim ve iş alanında da artık engelli vatandaşlarımızın da en baştan olması gerektiği gibi, varlıkları kabul edilmiş durumdadır. Önceden eğitim fakültesini bitirmiş engelli vatandaşımıza öğretmenlik yapamaz deniliyorken Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın itirazı üzerine, engellilere öğretmenlik yolu açılmış, Başbakanımız tarafından müjdelenmiştir. 17 branşta katıldığımız olimpiyat oyunlarında 33 madalya alarak Türk Bayrağını göndere çeken millilerimiz 90 ülke arasında genel klasmanda 7. Sırada yer alırken engelin beden de olmadığı bir kez daha tüm insanlığa kanıtlanmıştır.” dedi. Özarslan,  “aramızdaki tüm engellerin kalkması dileğiyle” diyerek sözlerine son verdi.