ERZİNCAN İL KADIN KOLU KONGRERESİ YAPILDI

AK Parti İl Kadın Kolları 3. Olağan Genel Kurulu Kongresi Erzincan İl Kültür Müdürlüğü Toplantı Salonunda yapıldı. Tek liste halinde seçime giren AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nermin Yıldırım kongreye katılan delegelerin oylarının tamamını alarak güven tazeledi.

Düzenlenen kongreye AK Parti Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Oya Işık, Ak Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, İl Başkanı Salih Eğinlioğlu, Merkez İlçe Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kaban, Belde ve İlçe Belediye Başkanları, ve delegelerin katılımı ile gerçekleşti.  Divan teşekkülünün gerçekleşmesinin ardından kongrenin açılış konuşmasını yapan AK Parti Erzincan İl Kadın Kolları Başkanı Nermin Yıldırım “Bugün, birlik beraberlik duygularının, kardeşlikle perçinleştiği 3. Olağan kongremizin bayramıdır. Bu birlik ve beraberliğin temelinde, emeği geçen, teşkilatımızın tüm mensuplarına teşekkür ediyorum. Biz, Ak parti ailesi olarak, büyük bir sorumluluk üstlendik. Başbakanımızın, 14 Ağustos 2001 de, çıktığı bu kutsal yolda, daha güçlü bir Türkiye için, hepimiz var gücümüzle çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Değerli misafirler, Ak Parti teşkilatı içinde, Kadın kollarının farklı bir yeri vardır. Kadın kolları, Ak partinin temel taşlarından biridir.Ak parti hükümeti döneminde, kadınlara yönelik bir çok ilke imza atıldı, bir çok yeni düzenleme gerçekleştirildi. 12 Haziran seçimlerini geride bıraktık. Seçim süresi boyunca, kadın kolları teşkilatımla, büyük yollar kat ettik. Beldelerde, köylerde, ilçelerde, merkezdeki mahallelerimizde partimize gönül veren insanlarla tanıştık. Ramazan ayında, ilimizdeki yardıma muhtaç aileleri tespit ederek, 2 bin 500 eve yardım kolileri dağıttık. 8 ilçe, 14 belde, 25 mahallede seçim faaliyetleri adına, ziyaretlerde bulunup, broşürler dağıttık.Bizler göreve geldiğimizde üye sayımız 5964 iken,bu sayı 1 yılda 3092 artarak 9056 olmuştur. Yani üye sayımız % 51.84 oranında artmıştır.Bugün bizim bayramımız. Çünkü biz, tek yürek, tek bileğiz. Gücümüzü bu birlikteliğimizden alıyoruz. Sayın Başbakanımızın, çıkmış olduğu bu yolda, daha güçlü ve refah bir Türkiye için, ondan aldığımız bu manevi güçle, yolumuzda, ilerlemeye devam edeceğiz. 3. Olağan kongremizin tüm Erzincan için hayırlara vesile olmasını temenni eder özellikle bana güç veren yönetimimdeki dava arkadaşlarıma,ilçe kadın kolları başkanlarım ve yönetimlerine mahalle ve belde temsilcilerime ak partiye gönül vermiş herkese teşekkür eder saygılar sunarım” dedi.

Konuşmaların ardından delegeler oy kullanma işlemini gerçekleştirdiler ve tek liste olarak seçimlere giden Nermin Yıldırım ikinci kez Kadın Kolları başkanı seçildi.

OCAK 2012