ERZURUM KADIN KOLLARI’NDAN KARDEŞ İL PROJESİ AÇILIMI

ERZURUM - AK Parti Erzurum İl Kadın Kolları, “Kardeş İl Projesi” kapsamında Burdur İl Kadın Kollar ile sosyal amaçlı projeleri hayata geçirdi.

Proje kapsamında AK Parti Erzurum Kadın Kollar Başkan Yardımcısı Ayşe Akçil ve Emine Öztürk, Burdur’u ziyaret ederek, isimleri önceden tespit edilen 8 engelliye tekerlekli sandalye hediye etti. İl Kadın kolları yönetimini Burdur İl Binası’nda ziyaret eden Öztürk ve Akçil, Erzurum’da gerçekleştirilecek olan 2011 Üniversitelerarası Kış oyunlarının tanıtımını da yaptı. Ayşe AKÇİL konuşmasında, “2011 yılın ilimiz Erzurum

kış oyunlarının merkezi olacaktır. Bu nedenle gerek partimizin yapacağı organizasyonlarda gerek Erzurum Valiliği’nin yapacağı organizasyonlarda  diğer illerin desteğine ihtiyacımız var.  Tanıtım çalışmalarımızda AK Parti Genel Merkez tarafından gerçekleştirilen Kardeş il projesinin bu amaca büyük bir katkısı olacaktır” dedi. Konuk ekip Burdur Belediye Başkanı’nı da makamında ziyarette bulundu.

Projenin ikinci ayağında Erzurum’a gelen AK PARTİ Burdur Sosyal İşler Başkanı

Ayşegül Sert ve Teşkilat İşleri Başkanı Yasemin Aras,  programlarına başlamadan önce Erzurum’un tarihi ve kültürel mekanlarını gezdi.

Burdur Kadın Kolları Yönetimini temsilen Erzurum’a gelen Sert ve Aras,  Zübeyde Hanım çocuk yuvasını ziyaret ederek iki bilgisayar, basketbol ve futbol topları hediye etti. Çocuk yuvasında bulunan çocuklar ziyaretten memnun kalırken,

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sultan Murat Aydın da çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Çocuk yuvası ziyaretinin ardından konuk ekip Abdurrahman Şerif Beygu İlköğretim Okulu’na yanlarında getirdikleri kitaplarla yardımda bulundu. Abdurrahman Şerif Beygu ilköğretim Okulu’ndaki programa katılan Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kurt yörenin eğitim profili ile ilgili bilgi verdi. Okul Müdürü Turgut Bilgin ise kitap yardımından duyduğu memnuniyeti dile getirdi, yardımdan dolayı teşekkür etti.

Proje ile ilgili değerlendirmelerde bulunan AK Parti Erzurum Kad n Kollar Başkan Nimet Aydemir, “Genel Merkez tarafından düzenlenen sosyal içerikli proje toplum yararına faaliyetler içeriyor, kardeşlik ve milli birliği pekiştiriyor.  Proje ile Doğu ve Batı

Bölgeleri kaynaşıyor. Erzurum 2011 Üniversitelerarası Kış Oyunlarına hazırlanan bir kent olduğumuz için bizlere bu konuda önemli görevler düşüyor. Tanıtım alanında önemli çalışmalara imza atıyoruz. Erzurum’dan Burdur’a giden ekibimiz 8 engelliyi sevindirdi. Toplumsal içerikli projelerle her kesimden vatandaşa hitap ediyoruz, Değişik kültürler birbiriyle bütünleşme imkan buluyor. Kardeşlik ve milli birlik duygular pekişiyor. Partimiz her kesimden vatandaşın sorunlarına çözüm üretmenin gayretinde” dedi.

Burdur Kadın Kolları yönetimi Erzurum Kadın Kolları üyelerine yörelerinden getirdikleri yöresel yiyecekleri ve el dokuma ürünleri hediye etti.

Temmuz 2010