ESKİŞEHİR KADIN KOLLARI, 74’ÜNCÜ YILINDA “SEÇME VE SEÇİLME HAKKI” NI KUTLADI…

Eskişehir - AK Parti Eskişehir İl Kadın Kolları Başkanı Ülker Can ve yönetimi, düzenlediği toplantıyla Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının verilişinin 74’üncü Yıldönümünü kutladı.

Eskişehir - AK Parti Eskişehir İl Kadın Kolları Başkanı Ülker Can ve yönetimi, Eskişehir İl Başkanı, Odunpazarı ve Tepebaşı İlçe Başkanları ve birçok basın mensubunun katıldığı toplantıda konuşan Can, şu ifadelere yer verdi: “Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının verilişinin 74’üncü Yıldönümünü kutluyoruz. 5 Aralık 1934 tarihinde yapılan yasa değişikliği ile Türk kadınına hakların en büyüğü olan ‘Seçme ve Seçilme Hakkı’ tanınmıştır. Eşitlik ilkesinin doğal bir sonucu olan bu yasa ile kadınlarımız erkeklerle eşit seçme ve seçilme hakkına sahip olarak etkin bir şekilde siyasal yaşamda yer alma imkanına kavuşmuşlardır. Kadınlarımızın kendi kaderi ile birlikte ülke kaderinde de söz sahibi olabilmelerinin yolu siyaset yapmaktan geçmektedir. Ancak yasal zeminlerde kadınlara siyasi hakların verilmesine rağmen bu hakkın kullanımı maalesef istenilen düzeyde gerçekleşmemiştir. AK Parti olarak 2009 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerinde Belediye Başkanı, Belediye Meclis Üyeleri ve İl Genel Meclis Üyesi kadınlarımızın sayısını daha ileri düzeye taşımak istiyoruz. Çünkü yaşamak demek faaliyet demektir. Bundan dolayı  sosyal toplumun bir organı faaliyette bulunurken,diğer bir organ işlemezse o sosyal toplum felçtir. Bugün siyasi haklar bakımından Türk kadının önünde hiçbir engel bulunmamaktadır. Başbakanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi kadına karşı  adaletsizliğin olduğu her yerde sorun vardır. Meselenin özü adalet, eşitlik ve temel haklara saygı oluşturmaktır. Toplumun en üretken kesimini oluşturan kadınların karar alma ve yönetim mekanizmalarına katılma konusunda dışlanmasına, ayrımcılığa maruz bırakılmasına AK Parti Hükümeti olarak karşıyız. Partimiz kurulduğu ilk günden bu yana ayrımcılığın her türlüsüne karşı olmuştur. Biz bütün farklılıklarıyla insanı sadece insan olduğu için önemsedik,değer verdik, sevgiyle kucakladık, demokratik katılımcılığına önem verdik. Temmuz 2007 seçimlerinin sonunda TBMM’deki kadın milletvekili sayısı 24’ten 50’ye yükselmiştir. AK Parti olarak kadınlarımızın siyasette ve yönetimde de hak etmiş oldukları konuma ulaşmaları için samimi bir gayret içindeyiz. Biz kadınlar, ‘Türkiye’nin Kaderi Kaderimizdir!’ diyerek yola çıktık. Milletimizin Sesi Bizim Sesimiz, Milletimizin Hissiyatı Bizim Hissiyatımızdır. Türkiye varsa biz varız. Milletimiz varsa biz varız. Öyleyse; Kadınlarımız ile birlikte yürüyeceğiz. Kadınlarımız ile birlikte kazanacağız. Kadınlarımız ile birlikte büyüyeceğiz. Allah devletimizi ve milletimizi korusun. Türk Kadınına Seçme Ve Seçilme Hakkı verilişinin 74’üncü Yıldönümünde Türk kadınlarını kutlar, toplumsal hayatın içinde yer aldıkları her türlü görevde başarılarının artarak devamı dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunarım.”

Ocak 2009