ESKİŞEHİR’DE “KADIN HATİBELER” BELLİ OLDU…

Eskişehir - AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen “Siyasette Kürsüsünde Ben de Varım” hitabet yarışması, AK Parti Eskişehir İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından yapıldı. Yarışmada birçok kadın yarışmacı kendi seçtikleri konular ile yeteneklerini sergilediler. Hatibe yarışmasında yarışmaya katılan hatibe adayları 5 kişilik jüri üyeleri ile konuşmayı izleyen konuklar karşısında ter döktüler.

“Kadınlarımız AK Parti ile siyasette kendilerini bulmuşlardır”

Eskişehir Odunpazarı İlçe Belediye Başkanlığı Sosyal Yaşam Merkezi'nde gerçekleştirilen yarışmada kadının siyasetteki rolünü her geçen gün daha da üst seviyelere çıkarttığını belirten AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ülker Can, “Kadınlarımız AK Parti ile siyasette kendilerini bulmuşlardır” dedi. Can konuşmasına şöyle devam etti: “Siyasette kadının yeri ve fonksiyonu tartışılmaz. Kadınlarımız siyasette her zaman ikinci plana düşürülmesi, erkek ne derse olur düşüncesi bugüne kadar sürüp gelmiştir. Bu nedenle kadınlarımız her zaman ikinci plana atılmıştır. AK Parti olarak bu döngüyü kırmak görevini üstlenmiş bulunmaktayız. Şu an ‘Kürsüde Ben de Varım’ hitabet yarışması ile kadınlarımıza AK Parti tarafından verilen değerin ne kadar büyük olduğu ortadadır. Tüm bu nedenlerle AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları tarafından Türkiye genelinde düzenlenen bu yarışma ile siyasi alandaki işlevleri ve katkıları göz ardı edilemeyecek olan kadınlara siyasi söylem, üslup ve temel iletişim becerilerini kazandırmak, onları siyasette daha görünür ve etken kılmak gayemiz. Bu gün yapılacak bu yarışmada bu 10 konu başlığı ile katılımcılarımız yarışacaklardır. Yarışmacılar Güzel Türkçe’mizin yazılı ve sözlü olarak doğru kullanımı esasına göre kendilerine verilen 10 dakikalık süre içinde kendi yazdıklarını metinle yarışmaya katılacaklardır. Yarışma sonucunda ilimizden birinci olarak seçilen yarışmacımız Genel Merkezimiz de tüm illerden gelen il birincileri ile birlikte bir haftalık eğitime tabi tutulacaklardır. Eğitimin hemen sonrasında yarı final için yarışacaklar. 28 aralık 2008’de ise yarı finalde seçilen 12 kişi arasından Türkiye dereceleri belirlenecek. Yarışmaya katılan tüm kadın arkadaşlarıma medeni cesaretlerinden dolayı kutluyor v hepsine başarılar diliyorum”

AK Parti Eskişehir İl Kadın Kolları Başkanlığı’nda Odunpazarı Belediye Başkanlığı Sosyal Yaşam Merkezi’de gerçekleştirilen ve 34 başvurunun yapıldığı Hatibe yarışmasında bir birinden güzel konuşan yarışmacılar karşısında jüri üyeleri puan verirken zorlandılar. Uzun süren yarışma sonunda Nazan Tanıksever, ‘Kadının siyasete katılım konusu ile 1’inci seçilirken, 2’nciliği aynı puanla Nedime Dönertaş ve Gülay Güneş paylaştı. 3’üncülü ise Gülser Yanar, 4’üncülüğü Çiğdem Dedeoğlu aldı. Yarışmaya giren Hatibelere İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından hediyeler verildi.

9 Aralık 2008