“Geçmişten kopmadan geleceğe mesaj vereceğiz”

Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Çam, "Evvelimiz Ahirimiz Projesi"ni yaklaşık 6 ay önce başlattıklarını belirtti.

Yaşlıları sadece Yaşlılar Günü'nde anmak istemediklerini dile getiren Çam, "Yaşlanmanın da kötü bir şey olmadığını anlatmak için, genç nesillere mesajlarını aktarmak amacıyla böyle bir çalışma yaptık." diye konuştu.

Türkiye genelinde 21 ilde 60 yaşlıyla çalışma yaptıklarını bildiren Çam, "Evvelimiz Ahirimiz Projesi kapsamında, tek tek bulundukları ortamda yaşlılarımızın yaşamlarını çektik. Gençlere verecekleri mesajları kendilerinin dilinden almak istedik. "Bir ömür, bin emek hikaye" dedik ve onların hikayelerini kitaplaştırdık." ifadelerini kullandı.

Çam, şöyle devam etti:

"Sayın Cumhurbaşkanımız açılışı yaptıktan sonra kısa bir filmimiz olacak. Onlar geçmişi de son 15 yılı da çok iyi biliyorlar. Gençlerimize de tecrübelerini aktaracaklar. Hepimizin zihninde ninelerimizin bizlere anlattığı hikayeler vardır. Bu amcalarımız ve teyzelerimiz bize, hayata nasıl tutunduklarını anlattılar. Burada belli bir zanaati yapan, üreten kişiler var ve hayattan hiç kopmamışlar. 80 yaşındaki bir Kemal amcamız da 90'ına merdiven dayamış bir Ayşe ninemiz de hayattan kopmamış. Kendi çocuklarını büyütmüşler. Gelecek nesiller için de çaba harcıyorlar."

"Geçmişten kopmadan geleceğe mesaj vereceğiz"

Tokat'tan 88 yaşındaki Mine Beneklioğlu'nun hikayesini paylaşan Çam, "Biz onu koca bir nane tarlasının içinde yakaladık. Orada nanelerini toplarken 'Evladım, ben çocuklarımı büyüttüm ama daha yetiştirecek çok çocuk var. İmkanı olmayan çocuklar için bu naneleri pazarda satıyorum ve onları okutuyorum.' dedi. Çok güzel hikayeler var aralarında." şeklinde konuştu.

Yaşlıların en önemli mesajlarının "üretkenliğin yaşlanmayı engellediği" olduğunu anlatan Çam, "Başarının sadece inatla fırsatları ele geçirmek için çaba harcamaktan ve asla vazgeçmemekten geçtiğini bize anlattılar." dedi.

Projeyle çocuklar ile nineleri ve dedeleri bir araya getirmek istediklerine işaret eden Çam, projenin sürdürüleceğini bildirdi.

Çam, geçmişten asla kopmadan geleceğe mesaj vermeyi sürdüreceklerini kaydetti.

"Onların tecrübelerinden faydalanmak çok kıymetli"

Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı ise projeye ilişkin, "Çok kıymetli büyüklerimizi gençlerimizle, çocuklarımızla bir araya getirmiş bir program. Biz de hem büyüklerimizle selamlaştık, dualarını aldık hem de çocuklarımızla sohbet etme fırsatı bulduk." diye konuştu.

Bu kapsamda parti genel merkezindeki programa katılan yaşlıların hepsinin sanatkar ve zanaatkar olduğunu belirten Kavakcı, yaşlıların tecrübelerinden faydalanmak ve gençlere de onları tanıtmak için bunun faydalı bir proje olacağını söyledi.

AK Parti Kadın Kolları Başkanlığına kendilerini hem büyükler hem de gençlerle buluşturdukları için teşekkür eden Kavakcı, şunları kaydetti:

"Rizeli bir amcamız bir atmaca türküsü okudu. Onda da başörtüsü yasağından bahsetti. Beni görünce, başörtüsü yasağı ve onun kalkmış olması, AK Parti'nin yaptığı bu hizmetler büyüklerimizin aklına geliyor. Bizim için büyüklerimiz ve onların duasını almak çok kıymetli. Onların tecrübelerinden faydalanmak çok çok kıymetli. Belki farklı dönemlerde, hayatın farklı zorluklarını yaşadıkları için son 15 senede AK Partisayesinde Türkiye'nin nereden nereye geldiğini en iyi idrak edenler onlar. Kadın Kolları Başkanımızın uhdesinde böyle bir proje yapılmış olmasının, gençlere de bu aktarımı yapması açısından çok büyük faydası olacağını düşünüyorum."